El ple de l’Ajuntament renova quatre anys més el nomenament de Montse Antó com a jutgessa de pau

21 de juliol de 2021


La sessió ordinària del mes de juliol aprova una modificació pressupostària de 341.840 euros per completar les obres de la biblioteca i ampliar la partida de Cultura 

El ple ordinari de l’Ajuntament de Cubelles corresponent al mes de juliol ha aprovat per unanimitat l’ampliació del nomenament com a jutgessa de pau de Montse Antó durant quatre anys més. La decisió ja havia estat consensuada prèviament després de la junta de portaveus convocada el 7 de juliol passat on els representants de tots els grups amb presència al consistori municipal van poder entrevistar-se amb els dos candidats que optaven al càrrec i valorar-ne la idoneïtat. Montse Antó, que hi concorria juntament amb Víctor Montells, va ser escollida per primer cop com a jutgessa de pau l’abril de 2013, de manera que aquest serà el seu tercer mandat al capdavant de l'òrgan.

 

D’altra banda, la sessió celebrada el dimarts 20 de juliol també va tirar endavant, amb les úniques abstencions de JuntsXCub i Cs, una modificació pressupostària de 341.840 euros finançada amb el romanent líquid de tresoreria resultant de l’exercici passat i que es destinarà, fonamentalment, a completar les obres de la nova biblioteca municipal i a ampliar la partida de festes corresponents a l’àrea de Cultura. Segons va explicar el regidor d’Hisenda, Raül Mudarra, bona part dels fons assignats a les activitats culturals s’havien desviat en el seu dia per a ajuts per combatre els efectes de la pandèmia i ara, un cop liquidat el pressupost 2020, s’aprofita una part del resultant positiu per poder celebrar les principals festes populars de la vila. El ple també va aprovar amb la mateixa relació de vots una segona modificació dels comptes generals corresponents a la subvenció atorgada a Caritas perquè, tot i no modificar la quantitat concedida de 8.000 euros, tota ella es consigni, a petició de la mateixa entitat, com a despesa corrent en comptes de preveure una porció també com a inversió.

 

La part resolutiva de la sessió també va tirar endavant de manera definitiva i amb l’única abstenció de JuntsXCub el Codi Ètic i de Conducta de l’Ajuntament de Cubelles. El punt va aprovar-se incorporant una ampliació de l’apartat d) de l’article 8.2 on ara hi diu:

 

(...)Les regidores i regidors s’abstindran d’exercir, durant l’exercici de les seves funcions, càrrecs orgànics o gerencials, encara que siguin no retribuïts, en fundacions, associacions o altres tipus d'entitats de l’àmbit de Cubelles. amb excepció dels càrrecs de les comunitats de veïns.”

 

El titular de Transparència, Daniel Pérez, va aclarir que el redactat s’havia afegit arran de la petició d’alguna entitat que ho havia sol·licitat durant el període d’exposició pública. La regidora de JuntsXCub, Yolanda Garcia, va lamentar el nou text en entendre que no li permetrà “seguir col·laborant amb el teixit associatiu de la vila” i assenyalant que els regidors poden exercir el seu càrrec “amb seny i com un complement que enriqueix la seva activitat política”. El portaveu d’UC-11, Josep Maria Hugué, li va replicar que no es restringia la seva participació amb les entitats del poble sinó que es demanava “que no formin part de les juntes”, alhora que l’exhortava a seguir vinculada amb el teixit associatiu de la vila.

     

Després d’aprovar per unanimitat la pròrroga de la designació de Cubelles com a municipi turístic a efectes horaris comercials, vigent des del 1994, i els festius del 2022, que seran el 29 de juliol (el 30 cau en dissabte) i el 16 d’agost, es va arribar a la part de les mocions. El ple de l’Ajuntament va adoptar per unanimitat un text d’ERC que demana la gratuïtat de la C32 al seu tram entre Cubelles i El Vendrell mentre duren les obres de la C31; l’adhesió de la vila a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura 2021, a petició dels grups del govern; una moció del PSC donant suport al dret a una mort digna mitjançant el document de voluntats anticipades, i una proposta de CeCP reclamant la dotació de transport públic entre els tres hospitals del consorci sanitari de l’Alt Penedès i Garraf, i entre Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes. Els grups municipals també van aprovar una proposta d’ERC de suport a l'amnistia com a mesura de resolució del conflicte entre Catalunya i l’Estat, juntament amb el dret a l’autodeterminació. El text va tirar endavant amb el vot favorable d’ERC, JuntsXCub, la CUP i cinc regidors d’UC-11; l’abstenció de CECP i una electe d’UC-11, i l’oposició de PSC i Cs.

 

Rebuig de les mocions de Cs

El ple de l’Ajuntament va rebutjar, al seu torn, tres mocions presentades per Cs relatives a l’actualització del pla de seguretat viaria d'acord a les noves directrius de la DGT i assumint millores sobre el pla de seguretat de 2013, la creació d'una ordenança reguladora de les instal·lacions de comunicacions i l’execució de parcs infantils segurs i inclusius. Les propostes van sumar els vots favorables de Cs, JuntsXCub i el PSC i l’oposició dels grups que donen suport al govern. Ni UC-11, ERC, CeCP ni la CUP van voler entrar al debat dels texts tal com ja van palesar al ple passat com a resposta unitària a la interposició d’una querella criminal contra l’alcaldessa per haver donat compliment a un acord de ple de 2015 en comptes, asseveren, de recórrer a altres vies com el contenciós administratiu, tal com s’ha dut a terme a la resta de municipis amb divergències polítiques similars. Algunes de les mocions presentades, a més, presenten aspectes que ja es troben en fase d’estudi per l’executiu municipal.                     


  • El ple de juliol es va celebrar telemàticament

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023