Endesa anuncia millores a la seva xarxa de distribució al municipi per evitar avaries i talls de llum

15 de juliol de 2021


La companyia elèctrica avança en una reunió convocada per l’Ajuntament la substitució de part del cablejat de Mas Trader i el soterrament de la línia a l’avinguda de la RieraEndesa distribución ha compromès davant de l’Ajuntament de la vila l’execució de diverses millores al llarg del present exercici i el vinent per tal d’optimitzar la seva xarxa elèctrica i minimitzar al màxim futures avaries i talls de llum, com el que es va registrar a Mas Trader la vigília de Sant Joan. Entre les mesures anunciades s’inclou justament la substitució del cablejat afectat els dies 23 i 26 de juny, amb una vida útil ja avançada i plenament amortitzada. En total, s’estendran uns 420 metres de cable nou que abraçaran el carrer de la Dàlia, des de l’entrada de la urbanització fins al carrer del Gessamí. L’actuació completa de l’obra resta pendent dels permisos de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) atès que s’intervé dins de l’àmbit de la riera del Foix. La intenció, tanmateix, és que els treballs estiguin finalitzats aquest 2021, segons la planificació recollida al seu Pla Especial d’Inversió.

 

Soterrament de cablejat

D’altra banda, la companyia elèctrica, representada a la reunió amb l’alcaldessa de la vila, Rosa Fonoll, pel Responsable de la Unitat Territorial Llobregat, David Pou; el Responsable d’Equip Tècnic Xarxa Garraf- Penedès, David Rodríguez, i el tècnic gestor del nivell de Mitja i Baixa Tensió de Cubelles, Jesús Herrera, també ha anunciat el soterrament de l’actual línia aèria de l’avinguda de la Riera, compresa entre el carrer del Foix i el d’Ausiàs March. Les feines, previstes dins del Pla anual d’inversions 2022, consistiran en l’eliminació de l’actual xarxa, d’uns 500 metres, i la seva substitució per un cablejat nou sota terra a l’avinguda del Molí de Baix.

 

Les actuacions compromeses amb l’Ajuntament se sumen a les dutes a terme durant els darrers exercicis, com l’estesa de cable nou al carrer del Doctor Fleming i l’entorn de la plaça del Mar, així com la multiplicació de sensors i la digitalització de la xarxa que permet, entre d’altres, potenciar la fase de diagnosi i prevenció d’incidències.

 

La reunió entre ambdues parts va tenir lloc el dijous dia 8 de juliol a petició de l’Ajuntament arran de les avaries registrades el mes de juny. Els representants d’Endesa van al·legar dificultats tècniques a l’hora de localitzar el punt d’errada del cablejat, a la vegada que van anunciar les millores justament per accelerar la identificació i resolució de possibles incidències similars i minimitzar-ne els efectes sobre el conjunt de la població.


  • Rosa Fonoll amb els representants d'Endesa
  • Actuació de millora del cablejat a Mas Trader
  • Xarxa aèria que serà soterrada
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023