L'Ajuntament proposa aprendre aquest estiu visitant el Foix

22 de juny de 2021


Durant els mesos de juliol i agost han programat visites i tallers infantils al costat del mar relacionats amb la flora i la fauna del riu



La regidoria de Turisme ha programat, un any més, tota una sèrie de sortides i tallers al voltant de la riquesa que ens ofereix el seu riu Foix, a la seva desembocadura al Mediterrani a Cubelles. Sota el El Foix ens ensenya s’ha programat una sèrie d’activitats adreçades a tot tipus de públic per promoure un turisme sostenible.

 

Dins d’aquestes activitats, Turisme de Cubelles ha introduït enguany la novetat dels tallers de cosmètica natural i tallers adreçats a infants, sota el lema El Foix en família. Totes les activitats són amb inscripció prèvia, grups limitats i es realitzaran per tot el municipi durant tot l’estiu.

 

A la recerca de l’Abellarol
La programació comença amb les visites per anar a la recerca de l’Abellarol, una au molt bonica i vistosa de mes de 21 colors que té una important colònia a Cubelles, per tant el seu avistament està gairebé assegurat. Es fa una sortida cada dimecres al vespre (19.30 h.) des de la plaça del Mercat i que té una durada aproximada d’una hora i mitja.

Visites temàtiques al Foix

Tots els diumenges de juliol i agost s’ha programat les visites temàtiques per la desembocadura del riu Foix. Aquestes vn tenir una gran acollida l’estiu passat, per la qual cosa es repetiran els temes i els continguts durant els dos mesos per donar oportunitat a tothom de participar.

  • 4 de Juliol i 1 d’Agost. El canvi climàtic i els efectes sobre la desembocadura del Foix.
    Explicarem el canvi climàtic i farem èmfasi sobre com aquest afecta l'espai natural i com percebem els seus efectes a la desembocadura del riu Foix.
  • 11 de juliol i 8 d’agost. Ecosistemes litorals, zones dunars i aiguamolls.
    Visita enfocada a explicar la funcionalitat dels ecosistemes litorals. Ens aproparem als sistemes dunars pròxims a l'espai per descobrir-los i analitzar la seva vegetació.
  • 18 de Juliol. I 22 d’agost Rèptils de la desembocadura del riu Foix
    Descobrirem els rèptils de l'espai i com viuen, tant espècies invasores com autòctones. Els gestors d'un centre de recuperació portaran animals en recuperació, per poder observar-los de prop!
  • 25 de Juliol i 29 d’agost La vegetació i la fauna de la desembocadura del riu Foix.
    Descoberta de la vegetació i la fauna que viu en aquest espai. Descriurem plantes i animals presents o que, pel contrari, no hi són i haurien de ser.

Cosmètica natural
Com a novetat, el primer diumenge de cada mes, a les 18.00 h., s’ofereix una passejada etnobotànica i un taller de cosmètica natural pel patrimoni local. Aquestes passejades permeten, d’una banda, descobrir espais patrimonials de recent incorporació al circuït de visites, com són els jardins de Can Travé (juliol) i els Safareigs municipals (agost).

 

Per l’altra, tenen per objectiu descobrir els usos (medicinals, alimentaris...) i les propietats de les plantes que es troben espontàniament pel camí. Cada mes es prepara un producte diferent segons la temporada. Concretament al juliol es farà repel·lent de mosquits i, a l’agost, xampú d’àloe vera.

 

El Foix en família
Donada la gran demanda d’activitats infantils, enguany s’ofereix un ventall de tallers adreçats a aquest públic de temes diversos, tots relacionats amb aspectes d’educació ambiental, la natura i la conservació. L’objectiu és apropar a les nenes i els nens al litoral de Cubelles, tot mostrant la gran diversitat i fent pedagogia mitjançant l’ecoturisme.

 

S’han cercat espais a tocar del mar per ser llocs agradables per fer les activitats a l’estiu, donar a conèixer les platges i els establiments de restauració que han volgut participar, fer-ne promoció i convertir-los en prescriptors pel futur. Els tallers seran a la tarda a partir de les 18.30 h.

 

Totes les activitats requereixen d’inscripció prèvia a www.cubelles.cat


  • El Foix ens ensenya
  • FOIX EN FAMILIA.png

Documentació adjunta

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023