La regidoria de la Gent gran reforça els seus serveis amb la incorporació d’una treballadora familiar referent de la tercera edat

24 de maig de 2021


La nova professional executarà projectes com les polítiques d’envelliment actiu i contra la solitud no volguda endegats pel govern municipalLa regidoria de la Gent gran, adscrita fins fa un any i mig a la cartera de Benestar social, ha reforçat el seu catàleg de serveis amb la incorporació d’una treballadora familiar que exercirà de referent de les polítiques municipals adreçades a la població de més edat de la vila. La nova professional de l’àrea se centrarà en l'execució de projectes ja endegats pel departament liderat per la responsable de la cartera, Alexandra Corvillo, i l'alcaldessa, Rosa Fonoll, com l’envelliment actiu i el combat contra la solitud no volguda, a banda d’impulsar-ne de nous amb l’objectiu de potenciar un àmbit de treball troncal per al govern municipal.

 

Pel que fa a la primera de les línies d’actuació, la nova referent de la gent gran encapçalarà la represa de les caminades conjuntes que, com a novetat, a partir d’ara passaran a ser diàries amb l’objectiu d’activar el cos i promoure l’exercici amb la finalitat d’incentivar l’envelliment positiu. En paral·lel, la mateixa professional ja ha completat més de 600 trucades entre àvies i avis de la vila per detectar possibles situacions de solitud no volguda. En els casos identificats, s’ha posat en marxa tota la maquinària de la regidoria per vetllar pel seu benestar i fer-los sentir acompanyats i amb les necessitats mínimes cobertes, tant materials com afectives. Per aquest motiu, ja s’està treballant en noves iniciatives com els dipositius electrònics de comandaments per veu (Alexa) interconnectats per poder fer videotrucades i d’altres activitats més lúdiques.

 

El reforç dels serveis adreçats a la gent gran s’ha accelerat arran de la pandèmia, època en què les àvies i avis s’han manifestat com un col·lectiu especialment vulnerable i prioritari en la seva assistència. La dotació d’una treballadora familiar com a referent esdevé un esglaó més en la feina continuada per la millora de la qualitat de vida de les persones de més edat del municipi.    

          


  • Projecte contra la solitud i per l'envelliment actiu
  • Caminades de la gent gran
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023