L'escola Vora del Mar s'uneix a cinc centres més de la comarca per celebrar el Dia Internacional de la Dansa amb el projecte 'Dansa Ara Garraf'

29 d'abril de 2021


Amb motiu de la pandèmia, l’acte es fa a través d’un vídeo que es pot consultar al canal municipal de YouTube 

Sis escoles de la comarca, entre les que s'hi troba el Vora del Mar de Cubelles, celebren el Dia Internacional de la Dansa el dijous 29 d’abril amb un vídeo de presentació del projecte Dansa Ara Garraf. Aquest projecte està adreçat a alumnes de segon i tercer de primària per a promoure les seves habilitats rítmiques i artístiques mitjançant la dansa contemporània, d’una manera lúdica i creativa. Enguany hi participen 283 alumnes de sis escoles de la comarca: Maria Ossó, Esteve Barrachina i Pia de Sitges del municipi de Sitges; Les Roquetes i Mediterrània, de Les Roquetes, Sant Pere de Ribes; a més del centre escolar local Vora del Mar.

 

Amb motiu de la pandèmia, s’ha realitzat un vídeo amb les danses de cada centre, així com una actuació de l’empresa Factoria Mascaró, que ha impartit la formació a les escoles que hi participen. El vídeo s’inicia amb la benvinguda per part de l'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, que com a municipi amfitrió de l'edició d'enguany felicita totes les persones participants i agraeix tot el treball fet “que servirà no només per a aprendre a ballar, sinó per a adquirir coneixements per al futur, com el treball en equip i la possibilitat d’expressar-nos amb el moviment del nostre propi cos”. Per la seva part, la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, envia un missatge de felicitació a l’alumnat i al professorat que ha participat en aquest projecte i destaca que “és molt important que qualsevol iniciativa artística sigui present en els nostres centres educatius” i afegeix que “en aquesta situació tan complexa de la pandèmia, ens hem demostrat que l’art, en qualsevol de les seves manifestacions, no es pot confinar”

 

Dansa Ara Garraf es va iniciar durant el curs 2018-2019, amb una primera edició liderada per Sant Pere de Ribes que es va realitzar al pavelló poliesportiu de Ribes, i va comptar amb la participació de 717 alumnes de 16 escoles de la comarca. Durant el curs 2019-2020 el projecte va ser liderat per Sitges, que va portar a terme diverses formacions als mestres de les escoles. Es va organitzar l'acte de presentació de les danses per al mes d’abril de l’any passat, però es va haver d’anul·lar per la pandèmia i es va proposar fer un acte virtual per a aquest any. En aquesta edició, l’alumnat del batxillerat artístic de l’Institut Joan Ramón Benaprès de Sitges va elaborar el disseny del logotip del Dansa Ara Garraf, que es va imprimir en les samarretes que posteriorment es van repartir a l’alumnat.


  • Dansa Ara 2021
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023