L’Ajuntament fa una crida a la població perquè cedeixi eines del camp i objectes antics a l’Arxiu Municipal

8 de febrer de 2021


La finalitat és garantir-ne la seva custòdia i conservació i evitar la seva desaparicióL’Ajuntament de Cubelles ha fet una crida al conjunt de la població per tal que cedeixi a l’Arxiu Municipal tota mena d’eines agrícoles i objectes antics que rememorin el passat de la vila i que, pels motius que sigui, els seus propietaris no puguin conservar. L’objectiu és garantir la seva preservació i que, en un futur, puguin conformar una exposició permanent que permeti mostrar i evocar el passat agrícola i social del municipi.

 

Actualment, diverses famílies i particulars de Cubelles ja han fet donació de material divers relatiu al passat local, com fotografies, documents, peces del camp i, fins i tot, un carro típic de pagès conservant encara les matrícules de l’època. L’Arxiu Municipal, de la seva banda, s’encarrega, via acord entre ambdues parts, de les tasques d’inventariat, custòdia i conservació assegurant, així, la seva supervivència.

 

Amb la cessió i manteniment dels objectes, l’Ajuntament pretén servar el passat històric de la vila i assegurar la seva transmissió a les noves generacions. Les persones que puguin estar interessades en traspassar qualsevol material al municipi, pot contactar amb l’Arxiu Municipal (arxiu@cubelles.cat) o bé a Alcaldia (alcaldia@cubelles.cat).               


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023