L’Ajuntament no augmentarà els tributs municipals el 2021

12 de novembre de 2020


La decisió pretén pal·liar els efectes econòmics de la pandèmia entre la poblacióL’Ajuntament de Cubelles ha acordat no incrementar els tributs municipals durant l’exercici vinent. La decisió, promoguda des de l’equip de govern i coordinada per la regidoria d’Hisenda, pretén contribuir així a pal·liar els efectes econòmics que la pandèmia sanitària està generant entre bona part de la població.

 

Al llarg del 2021, doncs, es congelaran tant els impostos com les taxes municipals, mentre que els preus públics també quedaran inalterats en el seu conjunt. D’entre els pagaments principals que depenen de l’Ajuntament, destaquen l’Impost de Béns Immobles (IBI); el de vehicles de tracció mecànica; construcció, instal·lacions i obres, i activitats econòmiques, així com les taxes d’escombraries, llicències urbanístiques, clavegueram i la de parades, entre d’altres. Als preus públics, que només paguen aquelles persones que fan ús d’un determinat servei municipal, s’hi troben, per exemple, la prestació de la llar d’infants i la venda d’objectes promocionals de la vila.

 

Enguany, a causa de la situació d’emergència sanitària, l’Ajuntament ja va preveure el mes d’abril la fragmentació del pagament dels tributs municipals, a banda de modificar el calendari fiscal, en coordinació amb l’Oficina de Recaptació i Gestió de Tributs de la Diputació de Barcelona. Per beneficiar-se’n, però, s’insisteix en l’obligatorietat de domiciliar els rebuts.                  


  • Imatge aèria del centre de Cubelles
  • Vehicles neteja viària (2020)

Enllaços relacionats

Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023