La restauració dels Capgrossos i la reestrena del Viagret, principals novetats a la Festa Major 2019

9 d'agost de 2019


El fill del drac Viagrot torna amb so de gralles i previsió de l’ABPC d’ampliar el grup amb una bestiola bessona l’any vinent



L’Agrupació de Balls Populars de Cubelles (ABPC) ho té tot a punt per donar el tret de sortida a la Festa Major 2019, que l’entitat celebrarà a partir de divendres 9 d’agost amb l’Assaig General. Si durant la Festa Major Petita l’entitat estrenava els nous vestits del Ball de Diables dissenyats per Rosa Calaf, aquest mes d’agost el protagonisme se l’endú la reestrena del Viagret i la restauració dels Capgrossos. Dues apostes que signifiquen un nou impuls al sector infantil de l’Agrupa.

 

Enguany ha culminat el projecte de recuperació dels Capgrossos, després que el grup hagi patit diversos alts i baixos. La colla havia desaparegut el 2016 després d’una recuperació efímera de tres anys. Amb tot, l’estiu passat l’ABPC celebrava un nou ressorgiment d’aquesta colla històrica, gràcies a un grup de nens i nenes d’entre 5 i 11 anys, fills i filles d’exballadores de l’entitat. Un cop superada amb èxit la reestrena de la darrera Festa Major, enguany la canalla llueix figures restaurades gràcies al taller Tallaferro de Montornès del Vallès. En concret, l’Agrupa ha reformat sis personatges: en Groucho Marx, el Cuiner, el Senyoret, la Senyora, la Kènia i la Gitana. La colla la formen aquest estiu 11 components d’entre 6 i 12 anys, amb so de gralles com a acompanyament musical.

 

Reestrena del Viagret

Després d’un estiu sense sortir, enguany es podrà tornar a veure el fill del drac Viagrot, en un nou format de colla respecte l’originari del 2016. Aquell any, el Viagret naixia amb música de tabals i vestuari típic de correfoc per resoldre els impediments legals amb què havien topat els nens més menuts de Diablets Petits –que la normativa de foc deixava fora del consum de munició-. Ara, en canvi, el grup reneix amb so de gralles i un nou tarannà, però manté l’essència de colla de foc, per donar continuïtat al drac pare.

 

Els impulsors de la nova colla destaquen que l’objectiu és crear un grup que ofereixi un espai als nens i nenes d’entre 3 i 8 anys per a què siguin partícipis de la Festa Major. La intenció, afegeixen les famílies, és que l’estiu vinent el grup es pugui ampliar amb una segona bestiola que acompanyi el Viagret. És per aquest motiu que la colla neix sota el nom oficial de La Bessonada, il·lustrada amb un logotip creat i cedit gratuïtament per l’artista cubellenc Raúl Márquez.

 

La Bessonada arrenca enguany amb 15 membres, que sortiran per Festa Major i també per Setmana Cultural. La canalla vestirà samarreta color mostassa amb el logotip de la colla, mocador color albergínia com a complement, pantaló negre estampat amb cua de drac, i espardenyes de set betes negres i vermelles. Un vestuari creat gràcies a la col·laboració d’Arantxa Manrique i Chari Carvajal.

 


  • Capgrossos (2015)
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023