2020 XXXIII Festa de la Verema


XXXIII Festa de la Verema

Som així. A Cubelles, quan ens cau una garrotada, ens aixequem. Si ens vénen maldades, reaccionem. Amb empenta, amb coratge i, sí, quan cal, amb un punt d’altivesa i tot. De plagues que malmetien la nostra economia, els nostres camps i conreus, n’hem anat servits tota la vida. Prou que ho sabien els nostres avis i avantpassats, que plantaven cara i patien per la fil·loxera, el míldiu, els corcs... Però sempre dempeus, amb el vent de cara i les mans rugoses.

 

Des del primer moment vam ser conscients que, abans que res, calia prioritzar i destinar bona part dels nostres recursos a protegir i donar cobertura als comerciants i les famílies que més durament patien per la pandèmia. Tanmateix, un cop assegurades les principals necessitats de les nostres veïnes i veïns, hem volgut mantenir ben viu l’esperit de la Festa de la Verema i celebrar una edició –la número 33- del tot excepcional. Única perquè no tindrà el seu format tradicional ni ens podrem aplegar a la plaça del Mercat a gaudir de la música, la gastronomia i de tota la bona gent que s’estima Cubelles. Però, no obstant, extraordinària perquè servirà per homenatjar el nostre teixit comercial, la restauració del nostre poble i totes les persones que es trenquen la cara dia rere dia per impulsar l’economia de la nostra vila i, en situacions extremes com les viscudes recentment, vetllar per nosaltres i que ningú no es quedi enrere.

 

La riquesa del nostre poble no la determina el seu PIB sinó la immensa qualitat humana d’aquests restauradors i restauradores, del nostre comerç de proximitat. Agraïm-los, doncs, la seva feina i gaudim d’aquestes excepcionals jornades gastronòmiques. I fem-ho amb respecte i amb la ment posada, també, en la propera edició de la festa, la millor de la història.

 

Visca la Verema i visca Cubelles! 

 

Rosa Fonoll          Trini Vicente

Alcaldessa              Regidora de Turisme

 

 

Menús Gastrónomics Festa de la Verema 2020 

 

Enguany participar a la Verema té premi: un dels nous barrets de Turisme de Cubelles / Penedès Marítim. Per aconseguir-ho només heu de publicar a Facebook, Tuitter o Instagram una foto del menú de la Verema que degusteu i etiquetar-ho amb #VeremaCubelles + #JoEmQuedoACubelles + #nom del restaurant. Podreu passar a buscar el vostre barret per l’oficina de turisme o el punt d’informació de la platja fins el 15 de setembre (promoció vàlida fins a finalització d’existències).

  

MOLT IMPORTANT. Com a conseqüència de les mesures de protecció per la pandèmia del Coronavirus (Covid-19) és imprescindible reserva prèvia a tots els establiments de restauració que participen.

RECORDEU: DISTÀNCIA / MANS / MASCARETA

 

 

EL RACÓ D’EN PINILLACarrer de la Creu, 4. Reserves: 93 895 62 43 o 628 11 90 54

 

Dinar gastronòmic Verema d’en Pinilla

(Divendres 4, dissabte 5 i diumenge 6 de setembre)

 

Primers (a escollir)

Amanida de burrata amb tomàquet, figues i salsa pesto

Canelons de Calçots

 

Segons (a escollir)

Paella de cranc blau

Bacallà amb all i oli i fons de tomàquet

Cua de bou a la xocolata amb vi (3 € suplement)

 

Postres a escollir i una consumició inclosa

 

Preu per persona: 25,00 € (IVA inclòs)

 

 

EL PEIXETPasseig Marítim, 18. Reserves: 93 816 20 09

 

Sopar gastronòmic Verema El Peixet

(Divendres 4, dissabte 5 i diumenge 6 de setembre)

 

Primers (a escollir)

Crep arròs salvatge amb gamba de Vilanova i reducció de cranc

Ceviche de corbina

 

Segons (a escollir)

Arròs cremós de gamba de Vilanova

Llom de bacallà amb salsa de pebrots del piquillo

 

Postres

Semifred de plàtan i xocolata

 

Beguda: Ampolla de vi DO Penedès Freye o Pla de la Creu cada 2 persones o 1 consumició

 

Preu per persona: 30,00 € (IVA inclòs)

 

 

CAL TALAPasseig de la Marina, 31-32. Reserves: 93 896 94 57

 

Dinar i sopar gastronòmic Verema Cal Tala

(Dinar divendres 4, dissabte 5 i diumenge 6 de setembre / Sopar dissabte 5 de setembre)

 

Primers (a escollir)

Xató de Cubelles.

Esqueixada de Bacallà amb perles de Mòdena.

Musclos picantons Cal Tala.

Carpaccio de Pop de la casa.

 

Segons (a escollir)

Caldereta de Marisc (Min. 2 persones)

Arròs Negre a la Menorquina

Entrecot de Vedella al gust.

Secret Ibèric amb guarnició.

 

Postres casolans

Crema catalana

Flam de formatge

 

Una consumició inclosa

 

Preu per persona: 22,00 € (IVA inclòs)

 

 

CASA VOSTRAPasseig Narcís Bardají, 9-13 Reserves: 627 83 49 56 o 93 816 20 84 / nesorest@gamail.com

 

Sopar Verema Tast gastronòmic Casa Vostra

(Divendres 4 i dissabte 5 de setembre)

 

1. Duo seitons vinagre/anxoves 00 cantàbric.

2. Llàgrimes de pernil de gla Los Pedroches.

    Entre plat, pausa: traguet de marc de cava i menta.

3. Núvol de bacallà d’autor.

4. Tronquet de pop gallec a feira.

6. Tàrtar de tonyina Casa Vostra.

    Entre plat, pausa: Tastet de sopa freda de síndria i llima.

7. Arròs melós de fricandó.

 

Postres i cloenda: músic amb vi dolç de la terra.

 

Preu per persona: 35,00 Euros

 

 

VERMUTERIA ACH LA FESTACarrer Major, 19. Reserves: 93 042 11 62 o 657 17 94 19

 

Sopar gastronòmic a la fresca La Festa

(Divendres 4 i dissabte 5)

 

Aperitiu

Musclos a la marinera

Croquetes variades  

 

Entrants (a escollir)

Torrada amb escalivada i anxoves

Torrada amb sobrassada amb mel, formatge i nous

 

Principal (a escollir)

Cua de Bou al vi negre

Cocotxes de bacallà al pil-pil.

 

Postres a escollir o cafè i una consumició inclosa

 

Preu per persona: 25,00 € (IVA inclòs)

 

 

CHE CHARLIEPasseig de la Mar Mediterrània, 87. Reserves: 644 28 23 11

 

Sopar gastronòmic Verema Che Charlie

(Divendres 4, dissabte 5 i diumenge 6 de setembre)

 

Aperitiu

Cucurutxo de mousse de formatge blau amb caramel de vi negre.  

 

Entrants

Tàrtar de salmó sobre llit d’advocat i mantega de vi blanc DO Penedès

 

Principal

Entrecot de vedella amb guarnició de patates, formatge de cabra i reducció de vi de Porto.

 

Postres

Copa Aloha (recepta secreta per a llevar-se els dits)

 

Una consumició inclosa

 

Preu per persona: 27,00 € (IVA inclòs)

 

 

EL VIAGROTPlaça Pere Quart, s/núm. Reserves: 699 89 11 77

 

Dinar i sopar gastronòmic Verema El Viagrot

(Divendres 4, dissabte 5 i diumenge 6 de setembre)

 

A escollir dos plats entre:

Amanida de formatge de cabra caramel·litzada

Arròs del mar cubellenc

Sardines a la brasa el Viagrot

Assortiment de carns a la brasa estil argentí

Pop a feira

 

Postres

Pastís gelat de tiramisú o cafè

 

Una consumició inclosa

 

Preu per persona: 24,00 € (IVA inclòs)

 

 

ONA BEACH CUBELLES OBC. Passeig de la Mar Mediterrània, 36. Reserves: 669 64 71 80

 

Sopar gastronòmic Verema OBC

(Divendres 4, dissabte 5 i diumenge 6 de setembre)

 

MENU PER A 2 PERSONES

 

Primers

Amanida de formatge de cabra

Patates braves casolanes

 

Segons

Espeto de gambot

Espeto de sardines

 

Beguda: Ampolla de vi blanc DO Penedès Freye o ampolla cava Mistinguett brut nature. Cafès inclosos

 

Preu per persona: 22,00 € (IVA inclòs)

 

 

LA SALSETACarrer Major, 8

 

D'ALMACarrer Passatge Vilaseca, 11 

 

LA TRATTORIA DEL MARPasseig de la Marina, 22

 

 

 


  • Missió principal: Retre homenatge a la tradició agrícola de Cubelles
  • Mes de celebració: Setembre

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023