El sector turístic de Cubelles, reconegut amb les distincions Biosphere i els Punts d’Informació Turística

11 de març de 2024


El municipi ha rebut una quinzena d’acreditacions que certifiquen l’augment de les empreses i entitats compromeses amb una gestió sostenible i amb garantir una informació turística propera i de qualitatL’acte d’entrega dels certificats Biosphere i dels Punts d’Informació Turístics (PITs) del Garraf, que va tenir lloc a La Daurada de Vilanova i la Geltrú el passat dijous 7 de març, va reconèixer un total de 66 empreses turístiques de la comarca, 62 van renovar la certificació Biosphere i 4 la van rebre per primera vegada. Paral·lelament, 30 empreses i entitats que treballen per millorar la qualitat de la informació turística que s’ofereix al territori van rebre el diploma de reconeixement com a Punts d’Informació Turística del Garraf. L’Agència NODE Garraf és l’ens gestor d’ambdós programes a la comarca.

 

En el cas de Cubelles, es van atorgar una quinzena d’acreditacions. L’Ajuntament, l’Oficina Municipal de Turisme, l’Exposició Permanent Charlie Rivel, el Càmping La Rueda, Can Foix, les platges de Cubelles i les guinguetes Abellerol i Che Charlie van renovar el certificat Biosphere. La biblioteca municipal, l’Oficina Municipal de Turisme, l’Exposició Permanent Charlie Rivel, les Finques Ferrer, el Càmping La Rueda i les guinguetes Abellerol i Che Charlie van rebre la certificació de PITs.

 

El programa “Compromís per a la sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere” aposta per establir bones pràctiques en gestió sostenible basant-se en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i és liderat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona (amb el suport de l’Institut de Turisme Responsable).

 

El programa dels Punts d’Informació Turística neix de la mà de la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona per complementar els serveis d’informació, difusió i atenció turística a la província de Barcelona. Com a novetat d’enguany, s’ha presentat el "Manual de l’Amfitrió", una guia d’ús intern que recull els principals recursos i atractius de la comarca. La guia ha estat elaborada conjuntament entre la Diputació de Barcelona i l’Agència NODE Garraf. 


  • Lliurament_distincions_Biosphere_PITS.jpeg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023