Cubelles entra en fase d’emergència per sequera

1 de febrer de 2024


En emergència 1 s’apliquen fortes restriccions a tots els sectors i es limita el consum a 200 litres per habitant i diaLa Generalitat ha decretat aquest dijous l’emergència per sequera, el cinquè i últim escenari del pla de sequera que afectarà a 236 municipis, incloent Cubelles. L’entrada al primer període d’emergència suposa un augment de totes les restriccions i la limitació del consum d’aigua a 200 litres per habitant i dia.

 

A la reducció del consum per habitant diari és prohibeix totalment l’ús d’aigua per regar jardins i zones verdes, tant públiques com privades; la neteja de vehicles; i l’ompliment total o parcial de piscines. Tampoc es poden netejar terrasses o similars amb mànega o galledes d’aigua.

 

A nivell municipal, a les prohibicions de l’ús de fonts ornamentals, de regar les zones verdes i netejar amb aigua els carrers, s’hi suma ara la prohibició de regar els camps de futbol. En aquest sentit, la regidoria d’Esports deixarà de regar l’estadi Josep Pons i Ventura abans dels partits del primer equip i tancarà l’aigua de les dutxes els dies d’entrenament.

 

Així mateix, l’Ajuntament de Cubelles i l’empresa concessionària de la gestió de l’Aigua, AGBAR, iniciaran una campanya d’informació trimestral a les unitats familiars i empreses que superin el llindar establert en cada moment. En cas que en següents períodes no rebaixin el consum diari, s’estudiaran altres mesures individualitzades per a cada cas en concret. 

 

L’escenari d’emergència és el més dur dels cinc que té el pla de sequera i comporta una graduació entre emergència 1, 2 i 3. Les restriccions a l’emergència 1 per sequera són: 

 

Emergència sequera


Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023