Cubelles es prepara per viure una Festa de la Bicicleta renovada

13 de juny de 2024


En aquesta edició, que tindrà lloc el 29 de juny, a més de bicicletes podran participar-hi també patinets, monopatins i patins, entre d’altresAquest divendres s’obren les inscripcions per a la Festa de la Bicicleta de Cubelles, un dels esdeveniments socials i esportius amb més tradició de la vila i que enguany celebra la seva edició número 34. La Festa 2024, que tindrà lloc el proper 29 de juny, incorpora aquest any importants novetats, i és que permet la participació, per primera vegada, de tota classe de transports amb rodes i sense motor, com ara patinets, patins, monopatins, cadires de rodes o longobards, entre altres.

 

El regidor d’Esports, David Kees Visser, ha explicat que els canvis responen “a la voluntat de la regidoria d’actualitzar aquesta festa tan arrelada popularment, ampliant la participació també altres formes de transport que comparteixen essència, i que, per tant, són sobre rodes, sostenibles i saludables”. David Kees ha animat a tothom a participar en aquest acte “que és, sobretot, una trobada festiva, d’amics i familiars, pel que animem a tothom a fer-se seva la festa i a recuperar la tradició de guarnir i disfressar els vehicles”.

 

Una altra de les novetats d’aquesta edició serà una activitat de sensibilització oberta a tothom, i que es realitzarà conjuntament amb la Farmàcia de la Platja de Cubelles. Es tracta d’una cursa d’obstacles en cadira de rodes (o altres tipus d’ajudes per a la mobilitat), amb l’objectiu de visibilitzar la realitat a què s’enfronten els usuaris de cadira de rodes i les persones amb mobilitat reduïda.

 

Com cada any, la Festa arrencarà a les 19.00 h. des de l’esplanada del Poliesportiu municipal i recorrerà els carrers de la franja marítima de Cubelles. A l’arribada del recorregut, es farà el lliurament de premis i el sorteig de regals, amb les dues bicicletes com a gran atractiu. Segons les bases, el jurat premiarà al participant més gran, el grup més nombrós, el participant més elegant, la disfressa més elaborada i els vehicles més ben guarnits, al conjunt més original i a la bicicleta més antiga.

 

Com en les darreres edicions, la inscripció a la festa té un preu solidari d’1,5€, que es destinarà a finalitats socials.

La Festa de la Bicicleta és una passejada popular, festiva i no competitiva, adreçada a un públic familiar, que es disputa a la franja marítima de Cubelles. La festa té una trajectòria de 33 anys i es complementa amb activitats infantils i sortejos de bicicletes i material esportiu.

 

Podran participar en aquesta pedalada popular totes les persones que ho desitgin, sempre que estiguin correctament inscrites. Els/les menors d’edat hauran d’anar acompanyats d'una persona adulta que se'n responsabilitzarà i els participants i acompanyants menors de 16 anys hauran de portar casc obligatòriament.

 

 

Inscripcions

Les inscripcions s’obriran el 14 de juny de 2024 i es tancaran dijous dia 27 de juny de 2024, a les 22.00 hores.

En cas que quedin places disponibles, també s’admetran inscripcions el mateix dissabte dia 29 de juny de 2024 de 17.30 hores a 18.45 hores.

Les inscripcions hauran de realitzar-se presencialment a qualsevol dels següents llocs:

-  Regidoria d’Esports: Av. Onze de Setembre s/n (Poliesportiu Municipal).

Horari d’atenció al públic: de dilluns a divendres de 10.00 h a 14.00 h.

-  Consergeria Poliesportiu Municipal: Av. Onze de Setembre s/n.

Horari d’atenció al públic: Dilluns a divendres de 16.00 h a 21.00 h. Dissabtes i diumenges de 08.30 h a 20.00 h.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023