TRANSPARÈNCIA, LEGITIMITAT I DEMOCRÀCIA

18 de febrer de 2019


Tal com van anunciar al principi de la legislatura i com que la política no ha de ser un ofici, els 2 regidors del Grup Polític Municipal (GPM) "Sí Es Pot" a Cubelles, Sarah Di Stefano i Albert Tribó, no tornaran a presentar la seva candidatura a les properes eleccions municipals.
Respecte als 3 candidats de “Podem” que configuren la "Lista elaborada por consenso y ratificada en una Asamblea con 6 personas participantes" (Vid. https://primariasmunicipales2019.podemos.info/resultados/el-ayuntamiento-de-cubelles/) que, amb només 6 vots (!) han estat triats a una assemblea formada per només 6 PERSONES (INCLOSOS ELS 3 CANDIDATS I SENSE ELECCIONS PRIMÀRIES!), per les properes eleccions municipals a Cubelles (15.000 habitants), tenen un greu dèficit de legitimitat democràtica impossible d'esmenar.
Dintre del marc de fi de legislatura, els 2 regidors del GPM "Sí Es Pot" han fet una darrera aportació per l'aprofundiment en la democràcia. Així han presentat, per que sigui aprovada al proper ple municipal d'aquest mes de febrer, una moció "Per la publicació de la informació i dels justificants acreditatius del destí donat pels GPM a les dotacions econòmiques rebudes".
Tots els GPM reben per llei una quantitat econòmica fixa mensual a més d'una variable per cada regidor. Aquests diners depenen de l'ajuntament i, per tant, van a càrrec dels pressupostos públics.
En conseqüència, cal el màxim control i transparència a fi i efecte de donar exemple a la ciutadania i aprofundir en la democràcia.
Deia Tucídides, polític del període anomenat "segle de Pèricles" (s. V a. C.), que la nostra constitució es diu democràcia perquè el poder no està en mans d'uns pocs, sinó de la majoria.
Sigui com sigui la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern, ha configurat un sistema de garanties del dret d'accés a la informació pública i, d'altra banda, la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP), com a l'òrgan encarregat de vetllar pel compliment i les garanties del dret de totes les persones d'accedir a la informació pública.
Res millor que el "control ciutadà" de l'ús de “recursos públics” per aprofundir en la democràcia.

 

Solo hay un bien: el conocimiento. Solo hay un mal: la ignorancia”.- Sócrates.


Grup municipal

  • Logo Cubelles sí es pot
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023