Els ajuntaments de Cubelles i Cunit posen a disposició dels comerços locals una nova eina per dinamitzar l'activitat econòmica

30 d'abril de 2020


El Penedès Marítim aposta per un aplicatiu que permet fer compres en línia, fidelitzar clients i oferir promocions

 

 

Les regidories de Comerç de Cubelles i Cunit, malgrat les mesures arran de la COVID-19, mantenen el marc de treball cooperatiu i conjunt en el foment i la promoció del comerç local. Una de les apostes estratègiques de tots dos municipis és facilitar la digitalització del comerç local com una eina fonamental per a millorar la competitivitat del petit comerç i el seu posicionament a la xarxa. En aquest sentit s'ha posat en marxa una nova eina, l'APM Comerç, un aplicatiu innovador i senzill per a mòbils i tauletes, que també és accessible via web. L'objectiu d'aquesta iniciativa és el foment i digitalització del comerç local, la fidelització de clients i la comunicació corporativa, en una primera fase. L’aplicatiu permet consultar i geolocalitzar a tots els comerços, serveis i associacions registrades de Cubelles i Cunit, així com conèixer tota la seva informació: tipologia de comerç, serveis, adreça, telèfon i correu electrònic de contacte; si admeten comandes telefòniques o telemàtiques o sidisposen de serveis a domicili, entre d’altres.

 

Paral·lelament, l’aplicatiu disposa d’un sistema de fidelització de clients per al comerç local. Cada comerç podrà gratificar els seus clients que disposin de l’aplicatiu amb bonificacions, descomptes i altres promocions. S’ha optat per un sistema de fidelització denominat per la mateixa empresa creadora (Moneder.Cat) com a euros d’establiments. És a dir, els clients rebran euros o bonificacions dels comerços que només podran utilitzar en el mateix comerç que els atorga. Aquesta funcionalitat de l'aplicatiu, però, no es posarà en funcionament fins a que no finalitzi l’estat d’alarma decretat per la crisi del coronavirus.

 

L’APM Comerç també compta amb un canal de notícies per a tots dos ajuntaments, així com de les associacions de comerços. De la mateixa manera, cada comerç o entitat registrat està habilitat per a realitzar també comunicacions amb als seus clients. Aquesta proposta compta amb el total suport de les Associacions de Comerç de Cubelles (AHCC) i de Cunit (ACEC), que col·laboraran activament en l’adhesió dels seus associats a la plataforma.

 

La incorporació a la plataforma per a comerços i usuaris/es serà totalment gratuïta. Els comerços ja es poden donar d’alta a través de les associacions de comerç, en el cas d’estar associats, o bé, directament, a través de les regidories de comerç de tots dos ajuntaments. En el cas de Cubelles, enviant un correu-e a deconomica@cubelles.cat  fins el 10 de maig. Posteriorment, a partir de l'11 de maig, la ciutadania s'hi podrà adherir i donar d’alta com a usuaris/es particulars directament descarregant l’aplicatiu al mòbil o bé, a través del web. 

 

Des de les regidories de comerç del Penedès Marítim es considera que, atesa la conjuntura de crisi arran del coronavirus, es tracta d’una actuació especialment adient de foment per a la promoció i digitalització del sector comercial i de la restauració, com a teixit productiu essencial i actiu turístic de tots dos municipis. 


APM Comerç
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023