Cubermut 2019. Fira del Vermut i l'Aperitiu

Del 21 de setembre de 2019 al 22 de setembre de 2019


Banner Cubermut 2019

Torna la Fira del Vermut i l'Aperitiu de Cubelles.

 

La cultura del vermut al nostre país està ben arrelada i ha passat de rebesavis a néts. De ser una beguda clàssica i familiar, a passar a ser una beguda de moda i social. El cap de setmana del 21 i 22 de setembre 2019 gaudirem per tercer cop d'aquesta tradició a un lloc immillorarble, el Passeig Marítim de Cubelles.

 

Aquesta tercera edició de la CUBERMUT comptarà amb més d'una vintena d'expositors de vermuts i aperitius, que oferiran més de 100 referències de vermuts, tastos, maridatges, masterclass de vermuts i tallers de còctels durant tot el dia. Els assistents també podran gaudir de la millor gastronomia ideal per acompanyar tot tipus de vermuts. Tot acompanyat de bona música, actuacions en directe i atraccions gratuïtes per la canalla.

 

Després de l'èxit de les dues edicions precedents de la CUBERMUT la regidoria de Turisme, Comerç i Fires reprèn aquesta iniciativa per a recolzar al sector de l’hostaleria i la restauració amb la finalitat d'allargar la temporada en benefici del teixit comercial, l’ocupació i el foment del turisme. En aquesta tercera edició s'han incorporat nous establiments de restauració de Cubelles i es comptarà novament amb la col·laboració activa de la VERMUTERIA CANALLA, el restaurant EL PEIXET i la Pizzeria Ristorante FRANCESCO.

 

 

PROGRAMA CUBERMUT 2019

 

 

DISSABTE 21 DE SETEMBRE 2019 (Horari d'11.00 h. a 22.00 h.).

Durant tot el dia: Tast dels millors vermuts (més de 100 referències), aperitius i degustacions gastronòmiques, música ambient i atraccions gratuïtes per la canalla. Inflables de 12.00 h. a 14.00 h. i de 17.00 h. a 20.00 h.

 

11.00h. Obertura de la Cubermut.

11.30 h. Inauguració de la 3a Edició de la Cubermut

12.00 h. a 14.00 h. Concert de Jazz "Apocadixie Cotton PickersRoger Pascual, clarinet, Joan Pinós, banjo i veu i Patricia Pérez, tuba. 

14.00 h. a 16.30 h. Vermut Musical Latin Soul/Boogaloo/Mambo.

17.00 h. Taller degustació formatges i vermuts (Cal inscripció prèvia. Fes clic aquí).  

18.00 h. a 20.00 h. Exhibició de swing a càrrec dels "Swingnàtics de Cubelles".

20.30 h. a 22.00 h. Concert grup de Jazz Smile Trio.

 

 

DIUMENGE 22 DE SETEMBRE 2019 (Horari d'11.00 h. a 17.00 h.).

Durant tot el dia: Tast dels millors vermuts (més de 100 referències), aperitius i degustacions gastronòmiques, música ambient i atraccions gratuïtes per la canalla. Inflables de 12.00 h. a 14.00 h.

 

11.00 h. Obertura de la Fira

12.00 h. a 12.45 h. Actuació dels Castellers del Foix.

12.45 h. a 14.45 h. Concert "Djangolé"Georgi Olscharnetsky, guitarra; Javier Marínez, guitarra i Joan Pinós, contrabaix. 

13.00 h. Taller degustació formatges i vermuts (Cal inscripció prèvia. Fes clic aquí). 

17:00 h. Clausura de la Cubermut 

 

 

EXPOSITORS CUBERMUT 2019

 

1. Olave Vermouth. Vermuts roig, blanc tradicional i roig reserva especial.

2. Patates Piqué, Vermuts i aperitius (patates xips, cornes, enllaunats, salses...). 

3. Vermut Rapitenc. Vermuts

4. 12 DO's. Vermut Blancaflor. Vemut Equinox. Vermut Masana

5. Tafaner. Vermuts i aperitius (patates xips, enllaunats, salses, fumats...). .

6. Cabecita Loca. Vermuts, aperitius (gin & sangria), patates i olives.

7. Vermut Bandarra i Casa Mariol. Vermuts i aperitius.

8. Pulperia Ribeiro. Pop, lacón i empanada gallega.

9. Lauro San Jose. Embotits, formatges i tartes.

10. El Peixet. Aperitius i tastets mariners del Peixet.

11. El Canalla. Més de 120 referències de vermuts de tot el món.

12. Francesco. Vermut Martini, Pizzes , entrepans de porchetta, parmigiano i rissotto.

13. La Trattoria del Mar. Espetos de sardines i gambes, pintxos i cassoletes i vermut "Vermutillo".

14. El Viagrot. Granissat de vermut, pop, hamburgueses, patates braves, raves i peixet fregit.

15. Veggie Foods. Aperitius vegetarians i vegans.

16. Celler Que Bo. Vermuts i aperitius.

17. Patty-Patty. Autèntiques empanades argentines.

18. Vermuteria el Pintxu. Vermuts: Lo Traguet, La Madre i Mariol Amarg. Aperitius: pintxos, marisc cuit i a la planxa i conserves.

19. Vermuteria ADH La Festa. Vermut Donzell (Padró) i aperitius: bombetes Barceloneta, Croquetes especials i torrades XXL.

20. Formatgeria Cubelles. Parada local de venda al detall de formatges.

21. Los Mojiteros & Vermut Dulce & CanallaVermujitos & coctails.

22. Garrapinyades. Parada artesana de tot tipus de garrapinyades.

23. Wook on the Road. Food truck menjar asiàtic. 

24. Turisme de Cubelles. Venda de gots del Cubermut.

 

 

 

 

curiositats del vermut.

 

El vermut negre (roig o vermell) malgrat el seu color, en la seva elaboració majoritàriament s’utilitza vi blanc. La coloració es deu al fet que s’afegeix colorant de caramel. Internacionalment el vermut blanc és el més venut, però al nostre país el negre és el preferit.

 

L’origen del seu nom prové de la paraula alemanya wermut, que vol dir 'donzell'; la planta que li dona l’amargor característica d’aquesta beguda.

 

 

petita història del vermut.

 

La historia del vermut és mil·lenària… a l’antiga Grècia el va popularitzar Hipòcrates, que macerava vi amb absenta per obtenir el que en l’Edat Mitjana es va anomenar “vi hipocràtic” i tenia usos medicinals.

 

El vermut modern i tal i com el coneixem actualment prové del Piemont, on a finals del segle XVIII es va desenvolupar la fórmula de Carpano.

 

Els orígens del vermut a Catalunya s’originen a la ciutat de Reus al mitjans del segle XIX, capital dels destil·lats. L’any 1892 costa la primera elaboració de vermut, quan Joan Gili va registrar la primera marca de vermut de la ciutat. Un any després també ho van fer Josep Boule i Enrique Yzaguirre.

 

 

una tradició catalana: Anar a fer el vermut!!!

 

Tradicionalment a Catalunya "anar a fer el vermut" vol dir fer un àpat lleuger al migdia, abans de dinar. Es fa sobretot els dies assolellats de la primavera i l'estiu, a la terrassa d'un bar o petit restaurant, o a casa mateix. El "vermut" és una ocasió social, que sovint es fa amb amics i família.

 

És un costum molt català. Normalment els adults beuen vermut. S'acompanya amb unes olives per esperar el dinar. El "vermut" era especialment important els diumenges, després de tornar de missa. Els àpats són molt senzills: a part de les olives, que són essencials, també es prenen unes anxoves, patates de xurrer, ametlles salades i cloïsses o escopinya amb salsa picant. Aquesta tradició s'havia perdut una mica, sobretot a les ciutats. Però ha experimentat una forta revifada els darrers anys a tot el territori català.

 

 

VERMUTEJAR.

 

v. intr. [LC] Acció consistent en gaudir d'una beguda aperitiva de tast amarg feta amb vi blanc aromatitzat amb donzell i altres substàncies. Es recomana realitzar aquesta activitat en bona companyia.

 


Lloc

Passeig Marítim de Cubelles

Horari

Dissabte d'11.00h. a 22.00h.
Diumenge d'11.00h. a 17.00h.

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023