Espècies exòtiques invasores ecosistemes aquàtics

20 de juliol de 2019


El  Servei de Medi Natural i Litoral del Consell Comarcal del Garraf impulsa uns tallers gratuïts de medi ambient i sostenibilitat, adreçats a tots els públics i guiats per l’Associació d’Educació Ambiental EDULIS, per conèixer la biodiversitat,  les espècies invasores i el seu impacte ecològic i fomentar pràctiques respectuoses amb el medi natural i els éssers vius que hi habiten.

 

Les espècies exòtiques invasores són propagades principalment per la intervenció humana i la sensibilització ambiental és la mesura més eficaç en la lluita contra les espècies exòtiques invasores. La proliferació de les espècies exòtiques invasores en els ecosistemes aquàtics de Catalunya n’està minvant la seva conservació i causa efectes rellevants sobre l’economia i la salut humana.

 

El litoral del Garraf té dos espais naturals aquàtics protegits dins de la Xarxa Natura 2000: la desembocadura del riu Foix a Cubelles i la desembocadura de la riera de Ribes a Sitges. Aquests espais apleguen gran diversitat d’espècies de flora i fauna, autòctona i al·lòctona.

 

Per participar en aquest taller gratuït, cal inscripció prèvia a edulis@edulis.cat, indicant el nom i edats dels participants, així com el dia escollit, entre un dels quatre dissabtes programats pels dos espais descrits anteriorment:

 

CALENDARI

 

Dies               Espai natural                                     Punt de trobada  

 

20 de juliol     Desembocadura del riu Foix                Caseta informació turisme – Cubelles

 

La durada de l’activitat serà de 10.30h a 12.30h en la que es realitzarà una explicació dels valors naturals i la seva biodiversitat, exposant les problemàtiques relacionades amb les espècies exòtiques invasores a partir de casos pràctics d'estudi de cada espai. També es durà a terme un protocol de retirada d'aquestes amb paranys o altres dispositius, així com a la retirada de residus de l'espai. Aquestes jornades amb l’objectiu principal de prendre consciència de la necessitat de conservar el medi ambient i el nostre patrimoni natura, s’han inclòs també en la campanya de la Setmana de la Natura que es celebrarà del 1 al 9 de juny amb activitats ambientals arreu de Catalunya.

 

Inscripció prèvia: edulis@edulis.cat / 630 37 88 85


Lloc

Espai natural de la desembocadura del riu Foix

  • Barri MOTA SANT PERE
  • Codi Postal 08880
  • Població Cubelles

Horari

10.30 h.

  • Activitat Invaqua
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023