Exposició pintures de Josslyne Marmottan

Del 1 d'agost de 2017 al 31 d'agost de 2017


Les exòtiques faccions gairebé orientals de la Joss, artista mexicana i catalana a parts iguals, ens suggereixenun viatge cinematogràfic, una volta al món sempre vers l’Occident, passant pel Mèxic, on la “xinita” Joss ha trobat el seu particular paradís de colors i sabors, marxant d’allà a la Índia, Xina, Vietnam, Tailàndia… altres països amb personalitat i gastronomia forta i expansiva, per a retornar al melic dels seu Garraf, que és Cubelles.

 

La nova exposició COLORS DE VIATGE que mostra aquest any és una antologia i diversitat d’un mon inabastable. Les pintures viatgeres de la Joss ompliran de somnis i quimeres l’esperit dels seus viatges.

 

L’artista cubellenca, resident a Ciutat de Mèxic, torna al Mediterrani per a relligar i retrobar les essències nadiues. S’ha dedicat a la pintura com a mitjà d’expressió vivencial, el seu és un art que traspua la personalitat expansiva transmetent vida en els colors i les formes. Experimenta amb els nous mitjans tecnològics alhora que torna a interpretar motius antics utilitzant materials naturals com l’escorça del jonote, l’Amate un arbre semblant
al ficus. La natura, el mar, la cal·ligrafia de la lluna i les flors morades i grogues de les xicrandes sobretot, provoquen estats de percepció intensa, que Joss tradueix en quadres on la fotografia intervinguda acaba convertint-se en una abstracció pròxima al lirisme de les afeccions subjectives, un crit d’alegria que ens retorna als sentiments vitalistes més profunds, una visió que dóna pas a percebre la emotivitat a flor de pell.


Joss Marmottan volta el món i torna al Born on els amics esperen la seva joia de viure, on els esperits i els deus lars de Can Travé guarden la memòria d’indians i americans, havaneres i ranxeres mexicanes, nostàlgiques històries amb regust d’Amèrica que ella ens retorna. Ciutadana del món ens regala petits tresors i pluja de colors que podrem contemplar a Cubelles, al Centre Social, tot el mes d’agost, l’exposició COLORS DE VIATGE que inunda la mirada i ens fa apreciar la lleugeresa de la vida i el imperceptible però irremeiable pas del temps….fent visible lo invisible

 

Isidre Roset i Juan, crític d’art


Lloc

Centre Social de Cubelles

 • Adreça C. Joan Roig i Piera, 3-5
 • Codi Postal 08880
 • Població Cubelles
 • Telèfon 93 895 03 00 (Ext. 511)
 • Email cultura@cubelles.cat
 • Horari De dilluns a divendres de 8.00 a 15.00h. i de 16h. a 21h.
  Dissabtes, diumenges i festius: tancat

Horari

De dilluns a divendres, de 10 a 14 i de 17 a 21h.
Inauguració: 3 d'agost a les 19,30h.

 • Joss Marmottan
 • Exposició Joss Marmottan
 • Icone facebook
 • Icone impressora