Festa Pirata 2017. El capità Barba Roja

Del 21 de juliol de 2017 al 23 de juliol de 2017



Banner Festa Pirata 2017

 

La FESTA PIRATA: El capità Barba Roja desembarca a Cubelles  arriba a la seva quarta edició. Es celebrarà del 21 al 23 de juliol i aplegarà prop d'un centenar de parades, al Passeig Marítim (entre el carrer de les Roses a l'Av. Mediterrani).

 

Enguany, hi haurà un seguit de novetats respecte a edicions anteriors. La primera d’elles es la nova ubicació de la Festa al Passeig Marítim. Seguint la pauta de la regidoria de turisme, comerç i fires es pretén conjugar actes de promoció local amb la restauració. Aquesta nova ubicació pretén d’una banda aconseguir una configuració de rambla de la Fira i de l’altra afavorir al sector de la restauració del Barri Marítim.

 

Un altra novetat, és l’enfoc de la pròpia Festa Pirata, que es reformula i redimensiona, comptant amb el desembarcament pirata del Capità Barba Roja (el temut corsari turc que durant el segle XVI va atemorir tota la Mediterrània), un espectacle de teatre (El banquet del Capità Barba Roja), espetacles de pirates, faquirs, músics i havaneres. Tot acompanyat d'un gran mercat pirata d'artesania i menges de tot arreu.

 

Durant aquests tres dies la gent trobarà una proposta de lleure i comerç de temàtica pirata adreçada especialment al públic familiar. Parades d’artesania, atraccions i activitats per la canalla, animació i teatre musical itinerant, tallers, cercavila, concerts amb rom cremat, atraccions per la canalla i moltes sorpreses per a tota la família.

 

La FESTA PIRATA: El capità Barba Roja desembarca a Cubelles es un producció de Sabors Catalans.

 

 

PROGRAMACIÓ DELS ESPECTACLES

 

 

CONCERT PIRATA

Divendres, 21 de juliol, a les 18.00 h. aprox. a l’escenari del Passeig Marítim a càrrec d’O.N. Rock Pirates.

 

 

EL DESEMBARCAMENT PIRATA

Dissabte, 22 de juliol, a les 18.00 h. aprox. a la Platja Llarga, Passeig Marítim i escenari. A càrrec d’Infestum, Fakirs, Taboo Percussió.

 

Ha arribat el moment de la reconciliació. Des que als Segle XIII i XIV els pirates fessin estralls en les costes catalanes els pirates havien causat estralls però alhora rebutjats per les poblacions de pescadors. Per això, tal dia com avui, tornaran per la platja, provinents de llunyanes terres, amb totes les seves meravelles, capturades al llarg d’aquests segles, per oferir el bo i millor del trobat en tots els seus viatges.

L’arribada anirà acompanyat per una corrua d’artistes. Obriran el pas els Pirates del Tomb, que amb els seus tambors ens anunciaran el retorn. Tot segut el seguici del pirata Barba Roja i els seus arreplegats, amb les més meravelloses dansarines provinent del mateix orient i també amb faquirs, amb el seu foc.

El seguici, quan arribi davant de l’Escenari, el Pirata Barba Roja implorarà el perdó per les seves malifetes i  donat que Barba Roja ha vingut a portar-nos tres dies de concòrdia i diversió a la vila de Cubelles, se li donarà la benvinguda i es farà una visita al gran mercat mariner, de delicades artesanies i de menges de gran qualitat, procedents de tota la terra catalana i de més enllà.

 

 

CERCAVILA DELS PIRATES TRENCAOSSOS

Dissabte 22 de juliol i diumenge 23 de juliol per la tarda. Espai del Mercat i carrers interiors de la vila, propers al Passeig Marítim a càrrec d’Infestum.

 

Espectacle d'enginyosos pirates que fan les seves cançons i rimes amb les debilitats del públic amb números d'autèntica literatura i habilitat bèl·lica. Es tracta d'una cercavila que no només es farà pel recinte del mercat sinó que també es podrà ampliar a altres zones de la vila marítima de Cubelles. L'objectiu és atraure els visitants amb les seves històries d'enginy i fer participar els vianants. Donat que hi ha molta gent de fora, també faran servir l'enginy per comunicar-se amb els forasters.

 

 

EL BANQUET D’EN BARBA ROJA

Dissabte, 22 de juliol, de 21.30 h. a l’escenari del Passeig Marítim a càrrec d’Infestum, dansarines de la Dansa del Ventre, acròbates, malabaristes i faquirs.

 

Cau la nit sobre la costa de Cubelles. Les fogueres s'estenen per la platja. Tambors entre les ones. Tot està a punt perquè el capità desplegui la seva tripulació entre cants, danses i gresca pirata. Barba Roja no es conforma amb poc, el banquet que celebrarà a Lloret en serà la prova. Acrobàcia, combat, humor, foc i autèntica màgia de la terra de la Barbàrie es reuneixen en aquest Banquet del Capità Barba Roja.

Dels viatges per la mar duen les naus per costes desconegudes, farcides d'exquisits misteris que deixen bocabadat fins al mariner de cor més dur. Les ballarines del capità irrompen amb la màgia del foc per a explicar-nos històries a través de les seves danses rituals. Només tens una nit per a descobrir-les amb la màgia del foc.

 

 

EL RETORN AL MAR AMB LA VELLA LOLA I EL COMIAT DEL PIRATA BARBA ROJA

Diumenge, 23 de juliol a les 20.30 h.  a l’escenari del Passeig Marítim a càrrec d’Infestum i La Vella Lola.

 

Els Pirates Trencaossos a les ordres del Capità Barba Roja, donant orgullosament les gràcies als visitants per a tan exitós Mercat. Tots els pirates s'entreguen de tal forma als súbdits de la vila, que recolliran les seves propostes per a improvisar un espectacle musical totalment personalitzat. No hi ha millor manera de dir adéu al retorn dels pirates a Lloret que ballant i cantant. Però el comiat no acaba aquí... perquè ara són els vilatans que conviden als músics d'havaneres "La Vella Lola" per fer un comiat amb les cançons marineres més arrelades a la nostra terra, les havaneres.

 

 

EL CREMAT

Diumenge, 23 de juliol a les 21.30 h. a la Taverna pirata.

 

Recordant vells temps i el rom de canya que procedia de les illes exòtiques del Carib, brindarem, perquè pirates, vilatans i visitants tinguin un bon retorn a casa seva.

 

 


Lloc
Passeig Marítim


Horari
Divendres 21 de juliol de 17.00 h. a 22.00 h.
Dissabte 22 de juliol de 10.00 h. a 22.00 h.
Diumenge 23 de juliol de 10.00 h. a 22.00 h.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023