El servei de salvament de les platges comença dissabte

30 de novembre de 1999


Enguany s´ampliarà el radi de cobertura amb servei de salvament a la platja de Les Gavines

L’Ajuntament de Cubelles ja té a punt les platges del municipi. A la platja Llarga onejarà de nou la Bandera Blava, que atorga la Fundació Europea Fundació Europea d’ Educació Ambiental), promotora de la Campanya Bandera Blava. Aquest guardó acredita la qualitat de totes les platges de Cubelles, que tenen una extensió de quasi 3 quilometres de costa.

La temporada estival comença amb novetats. El proper dissabte 12 de juny entra en funcionament el servei de salvament de les platges, que durarà fins el 12 de setembre. El servei, que aquest any s’ha concedit a l’empresa Rescatadores, S.L, funcionarà de les deu del matí a les sis de la tarda.

Millores en la prevenció, la vigilància i el salvament

Israel IBI, director de l’empresa Rescatadores S.L, ha explicat que “una de les millores és l’ampliació del radi de cobertura del servei, cobrint aquest any la platja de Les Gavines amb patrulles a peu de platja i situant eventualment un punt de socorrista quan la situació ho requereixi i segons la climatologia i l’afluència de banyistes. Aquesta decisió s’ha pres després d’estudiar les característiques de la platja”. També es crea la figura d’una patrulla a peu de platja, que tindrà un contacte directe amb els usuaris i els banyistes, que recorrerà i vigilarà tota la zona de bany. Així mateix, en referència al material de salvament una de les novetats és la incorporació de les taules de rescat. També es crearà un Pla d’emergències i un Pla d’evacuació de les platges i s’implantarà tres programes d’actuació que han estat batejats amb els noms de “joves socorristes”, “la platja a l’abast de tots” i “llar d’infants de platja”. A més, enguany es professionalitza el servei, deixant enrere la figura del voluntari i implantant socorristes aquàtics professionals.

Pel que fa als recursos humans, a la platja Llarga es cobrirà la zona amb 3 socorristes aquàtics i un patró durant els mesos de temporada alta i amb 3 socorristes aquàtics durant la temporada baixa. A la platja de la Mota de Sant Pere i la platja de Les Salines es cobrirà la zona amb 2 socorristes aquàtics i un cap de zona durant la temporada alta i dos socorristes aquàtics i un patró durant la temporada baixa.

Així mateix tant a la platja Llarga com a la platja Mota de Sant Pere i platja Les Salines hi haurà un punt, una torre i una cadira de vigilància amb l’equipament necessari de rescat i primers auxilis i una embarcació de salvament i moto aquàtica.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023