Inaugurada la Setmana de la Gent Gran

30 de novembre de 1999


El Pregó a càrrec de la doctora Teresa Joval va donar el tret de sortida a una setmana carregada d’actes que es va iniciar amb la inauguració de la “Exposició de Fotografies dels segles XIX i XX”
Ahir dilluns dia 31 de maig a les 7 de la tarda es va inaugurar la Setmana de la Gent Gran amb el pregó de la Setmana de la Gent Gran, a càrrec de la doctora cubellenca Teresa Joval.

Davant un nombrós públic de la tercera edat, i des del balcó de l’Ajuntament de Cubelles, Joval, acompanyada de les principals autoritats locals, destacava en el seu pregó que “tot i haver començat fa més o menys temps els segons cinquanta anys de la nostra vida estem vius i seguim creixent” en clara al·lusió al fet d’haver de viure la vida. La doctora Joval va explicar que “si després de no haver-vos deixat perdre ni una sola de les activitats us fan mal mitja dotzena d’óssos penseu que n’hi ha dos-cents que no us fan mal”, i acabava el pregó tot animant als i les presents a participar dels actes de la Setmana de la Gent Gran.

Immediatament després de la lectura del pregó es va inaugurar l´exposició de Fotografies dels segles XIX i XX, a la sala de la Rectoria que va quedar petita davant el nombrós públic assistent. Cubellenques com la Roseta ens comentaven que “estem molt contentes amb aquesta exposició, ja que hi surten els avis, i hi tinc fotografies dels pares”. Per altra banda l’Anna Maria de Cubelles, jubilada de Cubelles, explicava als micròfons de Ràdio Cubelles que “aquesta exposició és molt interessant, està molt bé”, i aprofitava els micròfons de Ràdio Cubelles per recomanar als organitzadors que hi afegissin els noms de les persones per a poder reconèixer-los millor.

Maria Àngels Garcia, presidenta del l’Associació de Voluntariat de Cubelles, organitzadora de l´exposició, va explicar l’interès de la mostra, ja que “és molt entranyable veure fotografies antigues, ja que es coneixen les persones que són” i també explicava que l’exposició ha estat muntada a partir de fotografies i marcs de cases particulars principalment, i alguns mobles de comerços com Meritxell, Deco i l’Hibiscus. “S’ha de destacar el valor dels records sentimentals de molts del objectes que hi ha exposats, i de les persones que els han cedit” ens comentava Maria Àngels Garcia, i també que “esperem que la exposició sigui ben acollida i vinguin els familiars a veure les fotografies”.

Joan Rodríguez i Serra, regidor de l’Àrea d’Acció Social i Sanitat de l’Ajuntament de Cubelles, destacava la resposta de la gent gran, “la sala està plena de gom a gom”, i també destacava el pregó de la doctora Teresa Joval “ un pregó que ha estat molt senzill i entranyable, molt a la mida de la gent de Cubelles”. El regidor valora molt positivament aquest primer tret de sortida.

Per acabar, l’Alcalde de Cubelles Josep Marcillas destacava el gir que s’ha donat a la diada de la gent gran, ampliant-la a una setmana. Per altra banda opinava de la Exposició de Fotografies “és una manera de mostrar a les noves generacions com era la vida a Cubelles”, i aprofitava els micròfons de Ràdio Cubelles per dir que “vull felicitar a les persones que han dut a terme aquesta exposició ja que hi h a molt material i ha estat fruit d’una recerca molt minuciosa”.


Documentació adjunta

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023