Es presenta el projecte del port esportiu de Cubelles

30 de novembre de 1999


El primer port esportiu de Cubelles té una inversió inicial de més de 15 milions d’euros i es té previst que les obres comencin en el 2005

Amb un Cinema mediterrani gairebé ple de ciutadans i ciutadanes, el passat 28 de febrer es va presentar el projecte del port esportiu de Cubelles. Amb el suport audiovisual, que permetia veure els plànols i fotografies virtuals del projecte, el director tècnic del Grup Marítim Metropolità, S.L., Alfonso Echegarai, es va encarregar de fer la presentació.

El Grup Marítim Metropolità és l’empresa que es farà càrrec de la construcció i gestió del port, quan la Direcció General de Ports i Transport li atorgui la concessió administrativa. Aquesta empresa ha construït i actualment està gestionant ports com el de Ginesta, Cristina d’Aro o el Port Olímpic de Barcelona. Segons l’Alcalde de Cubelles Josep Marcillas al llarg de la presentació “l’Ajuntament confia plenament en aquesta empresa i en la seva gestió”.

Les obres estan previstes que comencin el 2005 i tindran una durada de dos anys. Al mateix temps, Josep Marcillas destacava “la gran importància econòmica i qualitativa que això comportarà al municipi”, sense deixar de banda “els llocs de treball que això comportarà directament o indirectament”. Finalment, l’Alcalde apuntava "la realitat d’aquest projecte que fa anys que es parlava i que ara ja és una realitat".

Un cop la Societat Grup Marítim Metropolità aconsegueixi la concessió administrativa per part de la Generalitat, l’Ajuntament disposaria a títol gratuït del 5% del capital social, i aquest capital mínim que es pacta és d’un milió d’euros, fet que un cop realitzades les obres de condicionament i de la resta d’instal·lacions portuàries, la participació municipal passaria del 5% al 20% del capital social. El conveni entre el consistori i l’empresa també contempla la construcció d’un local municipal en les mateixes infrastructures de 250 m2 que l’Ajuntament encara no a destinat quin serà el seu ús.

La construcció del Port Esportiu de Cubelles, segons el projecte que Grup Marítim Metropolità presenta, suposarà fer un port a l’interior d’un altre. En aquest sentit, es preveu deixar intacte el dic de llevant i construir-ne un altre interior, de baixa alçada, per garantir a la Tèrmica l’aigua de mar necessària per a la refrigeració, i facilitar la panoràmica cap al mar.

El mirall d’aigües, inclosos els pantalans, tindrà una superfície de gairebé 58.000 m2 , mentre que la superfície en terra serà de 76.000 m2, amb zones ajardinadas, varadero, estacionament, zones de vianants i uns 9.000 m2 en diverses edificacions, la majoria de les quals només seran en planta baixa, segons el projecte en el que col·labora l’arquitecte paisatgística Bet Figueras.

La xifra inicial d’amarres prevista per a aquesta dàrsena serà de 533 per a embarcacions de 8 a 20 metres d’eslora. També es construirà una marina seca per a 144 embarcacions de fins a 6 metres d’eslora. No obstant, el llarg procés de tramitació d’aquest tipus de projectes, permetrà adaptar la tipologia i número d’amarres en funció de la demanda en el moment de la seva execució.

El projecte també preveu la construcció de 3.165 m2 de zona comercial, restauració i oci a més de 3.000 m2 de zona hotelera.

Alfonso Echegarai director tècnic del Grup Marítim Metropolità, va ser l’encarregat d´explicar als cubellencs i cubellenques el projecte. Echegaray va destacar el lema del primer port esportiu de Cubelles “Cubelles un port per a tots” i explicava que “un port és un domini públic i que no pot ser una cosa tancada, si no una cosa oberta a tothom”.

Finalment el projecte s’exposarà a la Sala d’Exposicions del Castell de Cubelles, amb el plànols i fotografies virtuals del primer Port Esportiu de Cubelles.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023