L’Ajuntament de Cubelles ha donat el vist-i-plau a la maqueta de l’escultura que ha

14 de novembre de 2001


L’escultor que s’encarrega de l’elaboració de la peça, el cubellenc Anselm Cabús, culmina d´aquesta manera, després d’un llarg procés de gestació de l’obra que ha durat mesos, la primera fase de creació de l´escultura. Tot just fa uns dies l’artista local va presentar al consistori la seva proposta, materialitzada en una maqueta de terracota d’uns 50 centímetres.Segons les previsions inicials, l’escultura commemorativa de la Diada Nacional de Catalunya estarà enllestida als voltants del mes d’abril de 2002. Cabús ha explicat que ”es farà una exposició on es mostrarà pas a pas tot el procés d’elaboració de l’obra”, des del primer esbós fins a la realització definitiva. De moment encara no se sap on es farà l’exposició, però Anselm Cabús ha mostrat un cert interès per “l’edifici emblemàtic del Castell de Cubelles”.
L’escultura es farà de ferro rovellat i acer inoxidable, i tindrà unes dimensions de 3’5 metres d’alçada per 1’5 d’amplada. El pes i el preu de producció de l’escultura, explica Cabús, “van en funció de la quantitat de material que s’utilitzi”.
L’artista, a més, ha explicat que l’elaboració de l’obra serà força dificultosa ja que per fer-la caldran més de dues centes plaques de ferro. L’obra, que es preveu que quedi inaugurada oficialment als voltants de la diada de Sant Jordi, es col·locarà en un dels carrers del nucli antic de Cubelles, amb l’ajuda d’una grua.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023