El Ple del mes de maig se celebrarà, per primera vegada, de forma telemàtica

15 de maig de 2020


Els electes, que ja es van reunir per videoconferència per celebrar la Comissió Informativa, donaran compte de la creació de la nova regidoria de Gent gran i votaran fins a un total de setze mocions

L’Ajuntament de Cubelles celebrarà el proper 19 de maig a les 19.00 h. la sessió ordinària del Ple municipal, que per primera vegada se celebrarà de forma telemàtica, amb tots els electes municipals des dels seus domicilis per la crisi sanitària de la COVID-19. L’ordre del dia recupera gairebé tots els punts de la sessió del mes de març, que es va haver de suspendre's a causa de la declaració de l’estat d’alarma per prevenir la propagació del coronavirus, només uns dies abans de celebrar-se.

 

Un dels punts destacats del ple serà la modificació del cartipàs municipal per a la creació de la regidoria de la Gent gran, que recaurà en la titular de Benestar social i Patrimoni local, Alexandra Corvillo. El Govern municipal fonamenta aquesta decisió en el fet que aquest col·lectiu representa el 20% de la població, de manera que amb la creació de l'àrea es pretén donar un impuls a les polítiques per a aquest segment de la població, treballant per a la promoció i potenciació d'un envelliment actiu i saludable i per la promoció de la seva autonomia personal i atenció en situació de dependència, donant suport i fomentant el desenvolupament de les entitats de gent gran i creant i gestionant espais, recursos i projectes socials que donin resposta a les seves necessitats, demandes i interessos, utilitzant models d'atenció centrats en la persona com a model d'intervenció social per tal que siguin el centre de les polítiques específiques d'aquest col·lectiu.

 

En relació a la situació derivada de la declaració de l’estat d’alarma per la COVID-19, es donarà compte de totes les resolucions adoptades per l’Ajuntament de Cubelles com l'alteració del calendari fiscal, la modificació pressupostària per poder posar a disposició de la població els ajuts per fer front al pagament del lloguer comercial i de l’habitatge habitual i per al foment de l’ocupació, entre d’altres. També, com a conseqüència de la pandèmia, el Ple debatrà la forma de vot nominal, excepcional per a les sessions telemàtiques, per tal de fer més aclaridor el posicionament de cada regidor i regidora en la votació, atesa la no coincidència en un únic espai de tots els electes municipals.

 

La part resolutiva de la sessió es completa amb la modificació del règim de dedicacions i retribucions dels càrrecs electes, per corregir les situacions de baixa temporal dels mateixos, i l’adhesió a les campanyes pel 75è aniversari de l’alliberament dels camps de concentració, al manifest del 8M i al compromís de les corporacions locals per impulsar l’esport femení. L’apartat majoritari de la sessió és el de les mocions dels grups municipals, que sumant les que van quedar sobre la taula el mes de gener, algunes d’elles per presentar-se per urgència, i les que s’han presentat per a aquesta sessió, sumen 16 propostes a debatre i votar.

 

La sessió es desenvoluparà íntegrament per mitjans telemàtics, a través de la plataforma de videoconferència que el Consistori està fent servir des de l’inici del confinament per celebrar les reunions dels òrgans col·legiats i interdepartamentals. Com és habitual, el Ple es podrà veure en directe al canal de Youtube de l’Ajuntament de Cubelles i escoltar-se per Ràdio Cubelles, i aquest cop també podrà veure’s en directe a Canal Blau TV.


Comissió informativa maig 2020
  • Comissió informativa maig 2020

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023