Els pacients de Cubelles que precisen de medicació hospitalària, passen a rebre-la per missatgeria

8 d'abril de 2020


Els ajuntaments i el Consell Comarcal del Garraf s'uneixen per a la contractació del servei, que a la vila abraça una quarantena de pacients

L'Ajuntament de Cubelles, juntament amb la resta de municipis de la comarca, i el Consell Comarcal del Garraf, han unit esforços per per donar suport al Consorci Sanitari de l’Alt Penedès - Garraf (CSAPG) en la distribució de la Medicació Hospitalària de Dispensació Ambulatòria (MHDA) per a pacients en tractament.

 

El CSAPG ha dissenyat un pla de contingència per garantir que els i les pacients en tractament no hagin de desplaçar-se des del seu domicili fins a l'Hospital de Sant Camil per a recollir la mediació, mentre duri l’estat d’alarma per l’emergència sanitària derivada de la Covid-19.

 

El servei de farmàcia de l’hospital ha elaborat un llistat de pacients de risc en tractament amb MHDA, que a Cubelles afecta entre 30 i 40 persones, i s’hi ha posat en contacte per planificar les entregues de medicaments. Es tracta de persones amb diferents patologies: esclerosi múltiple, nefrologia i tractament biològic, entre d’altres.

 

La primera fase del pla de contingència s’ha fet amb la col·laboració de persones voluntàries. Amb la previsió d’allargament del confinament, però, s’ha decidit fer l’enviament de la medicació al domicili de les persones usuàries de tots els municipis de la comarca a través d’un servei de missatgeria. L’empresa realitza dos tipus d'entregues: servei urgent, en cas que la medicació requereixi refrigeració; i servei normal, per la resta de casos.

 

En total s’atendran 370 pacients de la comarca. El cost del servei de missatgeria serà assumit per cada ajuntament en funció del nombre de pacients atesos de cada municipi.

 

Aquesta iniciativa ha estat impulsada conjuntament per les alcaldies, les regidories de serveis socials dels sis ajuntaments i el Consell Comarcal del Garraf, per facilitar als serveis sanitaris la seva feina i per garantir que la ciutadania no s’hagi de desplaçar per a recollir la medicació.  


Hospital Residència Sant Camil
  • Hospital Residència Sant Camil
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023