Cubelles celebra dissabte una jornada de sensibilització pel càncer infantil

12 de febrer de 2020


Tindrà lloc dissabte 15 de febrer a les 10h. a la pl. de la Vila

El 15 febrer es commemora el Dia Internacional contra el Càncer Infantil, malaltia que té consideració de malaltia rara, no es pot prevenir i necessita tractaments específics per als infants. Les regidories de Salut i Igualtat han organitzat, dins la campanya Xocolatada solidària. Taca’t pel càncer infantil, que promou, entre d’altres l’Hospital Sant Joan de Deu i Polseres Candela, una activitat de les 10 a les 13h. a la pl. de la Vila. A més, el Castell de Cubelles s'il·luminarà de daurat, el color de la campanya.

 

La voluntat de la regidoria de Salut de l’Ajuntament de Cubelles és visibilitat tots els moviments relacionats amb malalties minoritàries, amb la voluntat d’anar fent créixer la sensibilització ciutadana en la necessitat d’aconseguir recursos per a la investigació. Per aquest motiu, en el calendari d’enguany és previst l’organització d’esdeveniments relacionats amb malalties minoritàries.

 

A partir de les 10 h. hi haurà instal·lada la carpa de Polseres Candela, a la plaça de la Vila, amb l'objectiu de visibilitzar, conscienciar i donar a conèixer el projecte i la importància de la investigació en el tractament del càncer infantil. Les persones que ho desiigin podran gaudir d’un taller de polseres per aprendre a teixir-les i, si volen, adherir-se al grup de voluntariat de l’obra social de l’hospital Sant Joan de Déu.

 

A les 11 h. faran la Xocolatada Solidària que també és per recaptar fons per l’obra social de Sant Joan de Déu. I, a continuació, és prevista l’actuació dels Castellers del Foix amb un taller de castells per a la canalla fins a les 13 h.

 

L’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona disposa d’un laboratori d’investigació amb un equip de 25 professionals i el 70% del pressupost prové de donacions privades d’entitats i persones solidàries que ho fan possible. Una d’aquestes entitats és l’associació Polseres Candela, que a Cubelles disposa d’un grup fixe de voluntàries candeleres que es reuneixen cada dijous al Centre Violeta per teixir i per ensenyar a totes les persones que vulguin col·laborar en aquesta labor.

 

 


Cancer infantil
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023