Presentada la VI Fira Pirata de Cubelles, amb el descobriment històric de la presència de corsaris a la vila

15 de juliol de 2019


La Fira se celebra del 19 al 21 de juliol al Pg. Marítim

 

 

El castell de Cubelles va ser escenari de la presentació de la VI edició de la Fira Pirata de Cubelles, que se celebrarà del 19 al 21 de juliol al Pg. Marítim. La gran novetat de la present edició és el descobriment que el corsari portuguès Lopo da Fonseca va ser Castlà del castell de Cubelles. Per altra banda, dins de les activitats destaca el gran desembarcament pirata a la platja Llarga, en què es recrearà de forma teatralitzada l’atac del 1585, i pel qual s’ha comptat amb l’assessorament d’un historiador local.

 

L’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, la regidora de Turisme, Trini Vicente, i el responsable de l’empresa El Balconet, organitzadora de la Fira, Dani González, han donat a conèixer les novetats de la mostra que, per tercer any consecutiu, se celebra al Pg. Marítim. Fonoll va destacar la importància de mantenir una “coincideix amb una gran afluència de persones a Cubelles” i és una fira “molt lligada a la nostra història local”. Trini Vicente ha explicat que la Fira Pirata és “una combinació perfecte entre el turisme i el comerç local, promocionant la història del municipi”. En aquest sentit, la fira permetrà conèixer la història de “l’atac dels pirates sarraïns de l’agost de 1585, que va suposar l’assassinat dels cubellencs Bertomeu Esquerrer, pare i fillo el fet que a “Cubelles va existir un Castlà”. Pel que fa a les novetats, la regidora de Turisme ha destacat el desembarcament pirata, “que serà més espectacular amb dos vaixells” i també que enguany es comptarà amb més paradistes, més comerç, música itinerant, teatre...

 

Per la seva banda, Dani González, de l’empresa El Balconet, que per segon any organitzen la Fira Pirata, es mostra convençut que tornarà a ser un èxit perquè “Cubelles ja és un referent en l’organització de fires d’aquest tipus a la zona”. Sobre el desembarcament, ha confirmat que s’encarregarà l’Associació Templera de Dosrius, com del campament, i comptarà amb dos vaixells i una trentena de figurants, que recrearan l’atac pirata a Cubelles. Per a aquesta recreació teatralitzada, en que els vaixells sortiran de darrera de l’espigó i els pirates entraran a la platja on faran la batalla, s’ha comptat amb “l’assessorament d’un historiador local que ha fet un guió perquè sigui una recreació el més fidel possible. Volem respectar la història del municipi i per això parlem de pirates berebers”. A més, González ha anunciat que hi haurà espectacles de foc, activitats infantils com una ludoteca amb joc gegants, d’ingeni... i d’altres adreçades a tots tipus de públics. Respecte a l’any passat, s’ha renovat totes les companyies d’animació destacant la presència d’un grup de música vingut des de Galícia. Pel que fa a les parades, totes seran de producte artesà i “intentem que hi hagi varietat d’alimentació, artesania i consumibles”.

 

La fira ha anat creixent cada any, en especial en les tres darreres edicions celebrades al Pg. Marítim i dins del mes de juliol. “Anteriorment s’havien fet un parell d’edicions a la plaça del Mar i fora d’aquesta temporada”, explica Vicente. De fet, l’any passat es van registrar més de 10.000 visitants i la informació a la web de l’Ajuntament i les xarxes del Penedès Marítim creixen exponencialment “perquè cada cop hi ha més gent interessada perquè és un reclam”.

 

 


Presentació Fira Pirata 2019
  • Cartell Festa Pirata 2019

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023