En marxa la redacció del Pla per a la diversitat sexual i de gènere de Cubelles

18 de juny de 2019


Fins el 30 de juny es pot omplir el qüestionari del procés participatiu de la redacció del Pla

L'Ajuntament de Cubelles ha començat els treball de redacció del Pla per a la diversitat sexual i de gènere de Cubelles, d'acord amb la llei 11/2014 per garantir els drets de les lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i per arradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Aquest document l'elabora la Consultoria MIT, gràcies al recolzament econòmic de l'Oficina de les Dones i LGTBI de la Diputació de Barcelona

 

L'objectiu d'aquesta llei és desenvolupar i garantir els drets del col·lectiu LGTBI i evitar situacions de discriminació i violència, per viure en plena llibertat, la diversitat sexual i afectiva. L’esmentada llei recull a l’article 3. Àmbit d’aplicació i garantia de compliment, que la Generalitat i els ens locals han de garantir el compliment de la mateixa i promoure les condicions per a fer-la plenament efectiva en els àmbits competencials respectius. Una eina essencial per a garantir-ho són els plans locals LGTBI com a instrument de transformació municipal, incorporant en la seva elaboració la transversalitat de gènere.

 

Una de les primeres eines per a l'elaboració d'aquest Pla és l'enquesta ciutadana sobre la diversitat sexual i de gènere de Cubelles, un document que donarà dades quantitatives i qualitatives de forma anònima i que l'empresa que redacta el Pla combinarà amb una enquesta a nivell intern i altres processos participatius amb grups motors i de discussió. 


Campanya LGTBI
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023