La vara de comandament torna al Jutjat de Pau

14 de juny de 2019


L’alcaldessa en funcions, Rosa Fonoll, la cedeix a la jutgessa de la vila, Montse Antó, després que fos recuperada recentment

La tradicional vara de comandament del Jutjat de Pau ja pot ser custodiada a les seves dependències pròpies. Després que fos recuperada ara fa unes setmanes mercès a les tasques de restauració del cubellenc Ricard Carreras, l’alcaldessa en funcions, Rosa Fonoll, ha fet, aquest divendres, lliurament del bastó a la titular del càrrec, Montse Antó. La jutgessa de Cubelles ha expressat la seva “alegria i il·lusió” per la recuperació de la vara de comandament “sobretot pensant en totes les persones que m’han precedit en el càrrec”.

 

Durant l’acte de lliurament, Antó ha tingut un record per tot els seus antecessors, en especial pel Ramon Gómez, en José Luis Cibiach i l'Antoni Pineda, els quals ja no van poder fer ús del bastó institucional.       

 

La històrica vara del Jutjat de Pau va ser recuperada ara fa unes setmanes mercès a les feines de restauració de Ricard Carreras qui, arran dels treballs de decapatge, poliment i vernissatge dutes a terme als bastons de l’alcaldia es va poder comprovar com, en un d’ells, sortia a la llum la inscripció, en castellà: “Juez de Paz. Cubelles” tot envoltant l’escut de la vila.   

 

La jutgessa de Pau, Montse Antó, també ha avançat que, en principi, farà un ús limitat de la vara i sempre condicionat a allò que estableixi el protocol: “El més important és recuperar aquest element històric i institucional que es creia perdut”.


Montse Antó (esquerra) i Rosa Fonoll
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023