Una família cubellenca participa del programa ‘Vacances en Pau’

21 d'agost de 2018


L’Hayat porta des de principis de juliol a Cubelles i Osca, gaudint de les vacances del projecte de l’ONG Acció Solidària amb el Sàhara

L’Hayat té 10 anys i és el primer cop que surt del camp de refugiats del Sàhara, on viu amb els seus pares i germans. Des de principis de juliol, i fins el proper 3 de setembre, està participant del projecte ‘Vacances en Pau’, que l’ONG Acció solidària amb el Sàhara organitza des de fa anys a tota Catalunya. I ho fa a Cubelles, amb la Sílvia i el Josep, una parella cubellenca que espera pel novembre el naixement del seu primer fill.

 

Ells es van fer ressò de la crida feta a través de les xarxes socials de famílies interessades en acollir aquest estiu un infant saharauí. No coneixien gairebé res del projecte i, de fet, ni tant sols es van assabentar de la trobada que es va realitzar el passat mes de maig a la nostra vila per explicar-lo. Gairebé sense adonar-se’n, es van trobar amb l’Hayat a casa. El passat 20 d’agost van ser rebuts a l’Ajuntament de Cubelles per l’Alcaldessa i la regidoria de Serveis Socials, Rosa Fonoll i Noemí Cuadra, respectivament, que els hi van reconèixer aquesta tasca desinteressada que fan aquest estiu per la Hayat i que li ha permès conèixer una realitat ben diferent a la que viu el seu poble, refugiat al Sàhara des de fa més de 40 anys.

 

La Susanna Sanahujes és la coordinadora del programa ‘Vacances en Pau’ al Garraf i anima a totes les famílies interessades a participar del programa, que només suposa haver d’integrar en el dia a dia familiar a un infant saharauí durant els mesos de juliol i agost. Les famílies que vulguin conèixer més detalls del projecte es poden posar en contacte amb Acció Solidària amb el Sàhara a través del correu saharavng@gmail.com o al 609 146 539.


Vacances en Pau 2018
  • Vacances en Pau 2018
  • Vacances en Pau 2018
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023