Presentació pública del Pla d’acció del Pacte per una energia sostenible local

15 de juny de 2018


L’acte tindrà lloc el 27 de juny a les 19 hores al Centre Social Joan Roig i Piera

L’Ajuntament de Cubelles presentarà públicament el proper 27 de juny el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES) derivat de la signatura d’adhesió que l’Ajuntament va fer al Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per una energia sostenible local. L’acte tindrà lloc a la sala de reunions del Centre Social Joan Roig i Piera a partir de les 19 h. i serà oberta al públic.

 

El Pacte d'alcaldes i alcaldesses és una iniciativa de la Direcció General de Transport i Energia (DGTREN) de la Comissió Europea que té com a objectiu superar el compromís de la Unió Europea de reduir en un 20%, abans de l'any 2020, les emissions de CO2 i dels gasos d'efecte hivernacle (GEH) que contribueixen al canvi climàtic. Fins ara s'hi han adherit més de 981 municipis de 36 països, alguns dels quals d'extracomunitaris.

 

Un dels compromisos del Pacte és la redacció d'un Pla d'acció per l'energia sostenible (PAES). L’elaboració del PAES inclou la realització d'un inventari d'emissions i la planificació d'un conjunt d'actuacions destinades a l'estalvi energètic i a la reducció d'emissions.

 

El PAES inclou el càlcul de les emissions de GEH directament generades per l'activitat de l'Ajuntament -enllumenat públic, equipaments, flota de vehicles-, però també per aquelles altres activitats sobre les quals el Consistori incideix, com ara la gestió dels residus, l'aigua, el transport públic, el transit urbà o el consum elèctric domèstic.

 

Amb l'adhesió al Pacte, l'ambició política del municipi queda reflectida en el fet que, mitjançant la realització del Pla d'acció per l'energia sostenible, l'Ajuntament assumeix com a propi el compromís d'acompliment deis objectius del Protocol de Kyoto.

 

La participació de la ciutadania i del personal intern de l'Ajuntament és fonamental en l’èxit de tot el procés, i per això el Pacte dóna també prioritat a les actuacions de comunicació i difusió. La Comissió Europea contempla l'organització dels Dies de l'Energia (Energy Days) durant els quals diversos recursos desenvolupats per l'Ajuntament, com ara publicacions divulgatives, exposicions, visites a equipaments, fòrums i projectes escolars seran els protagonistes.

 

L’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona promou l'adhesió deis municipis al Pacte d'alcaldes i alcaldesses i els ofereix suport tècnic i econòmic per al desenvolupament dels Plans d'acció per l'energia sostenible. El procés inclou la signatura d'un conveni de suport entre l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, la contractació d'una consultora externa, el suport econòmic a les despeses de realització del PAES i la constitució d'una comissió de seguiment que coordina el desenvolupament del procés.

 

El document final del PAES s'envia a la DGTREN i s'actualitza cada dos anys.


Medi Ambient
  • Cartell signatura PAES
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023