Arrenca la instal·lació de nous desfibril·ladors a Cubelles

26 de març de 2018


Dins el projecte de ‘Cubelles, vila cardioprotegida’

Dins del projecte de Cubelles, vila cardioprotegida, aquesta setmana s’estan instal·lant els 6 desfibril·ladors (DEA) a la via pública per ampliar el projecte de protecció a la població davant de situacions de mort sobtada amb aturada cardiorespiratòria degudes a arritmies mailgnes que el seu tractament és el shok elèctric. Els nous punts cardioprotegits estaran instal·lats a la plaça de la Vila, el Mercat municipal, el passeig Vilanova, el passeig Marítim, passeig de la Mar Mediterrània i passeig de la Marina.

 

Aquests sis aparells se sumen als ja existents en diversos espais del municipi, com el Centre Social, el Poliesportiu, la Policia Local i a les patrulles de la Policia Local. D’aquesta manera se segueix ampliant els punts del municipi i la formació en reanimació cardio-pulmonar (RCP) a les escoles, dins del programa Kids saves lives, i en la commemoració del Dia Europeu de la conscienciació de les aturades cardíaques. L’eficàcia d’aquests aparells ja ha permès salvar la vida d’un usuari del Casal d’Avis de Cubelles, el febrer de 2016.

 

En el desplegament d’aquests darrers DEA’s han col·laborat CaixaBank, la farmàcia Montaner i la Diputació de Barcelona. El regidor de Sanitat, Josep Maria Hugué, ha volgut agrair “a aquestes empreses i organismes la seva col·laboració econòmica en el projecte que esperem no s’hagin de fer servir mai, però que almenys a la nostra vila ja han servit per salvar la vida d’un veí”. Dintre de les propostes dels pressupostos participatius, quan el pressupost 2018 estigui aprovat també s'instal·larà un al centre social de Mas Trader.

 


DEA's
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023