La Junta de Govern Local aprova mantenir el model de guinguetes fins el 2028

28 d'abril de 2017


L'objectiu és facilitar la viabilitat de la inversió dels adjudicataris per l'adquisició del model de Cubelles



La Junta de Govern Local va aprovar aquest dimecres, 26 d'abril, el compromís de mantenir el model de guingueta i quiosc dels serveis de platges de Cubelles entre el 2017 i el 2028. El procediment contractual per gestionar aquests serveis en règim de concessió, que finalitza el proper 3 de maig, estableix un període màxim de servei de 4 anys sense pròrroga. Per garantir que la inversió que hagin de fer els adjudicataris sigui viable, permetent que un cop finalitzat aquest període de concessió es pugui optar a la renovació o, en cas contrari, vendre'l o llogar-lo als nous adjudicataris, el Govern municipal ha adoptat aquest compromís.

 

Per al model de guingueta amb les funcions de bar-restaurant, tipus I, II i III, la proposta correspon al model quiosc Habana, amb les següents característiques generals, materials i colors:

  • Estructura metàl·lica vista, construïda a partir de perfils galvanitzats en calent del tipus HEB 100, perfils angulars 60x60 i tubs diversos, amb les soldadures galvanitzades en fred per sistema galvapack i pintada amb epoxy polièster (color RAL 9006 Aluminium).
  • Revestiments exteriors en panells de HPL laminat alta pressió segons norma EN 438/ISO 4586 10 mm de grossor. COLOR beige verd ref. 533 gamma Arpa (equivalent RAL 1000). 
  • Revestiments interiors en pannells de HPL laminat a alta pressió segons norma EN 438/ISO 4586 de 4 mm. de grossor. COLOR gris clar (equivalen RAL 234). 
  • Pèrgola unitària modular 4m *5 m (20 m²) construïda amb pilars 90*90 galvanitzats en calent. UPN 100 d’acer galvanitzat en fred, muntat amb cargols d’acer inoxidable i llistons de 45 x 45 en fusta de pi silvestre amb tractament autoclave. Tarima de fusta mecanitzada tractada autoclave, llistons 95*21, muntada amb cargols inox. 
  • Tarimes en mòduls de pi silvestre amb tractament autoclave de 100x 22 mm, marc perimetral d’acabat i protecció de cantonades, i els corresponents puntals de fixació.

Pel que fa a l'equipament obligatori, per a tots els models ha de tenir:

  • Servei adaptat per a minusvàlids segons normativa del Codi d’accessibilitat. Equipat amb inodor amb descàrrega directa, urinari i lavabo amb aixeta temporitzadora. Tancament remot per porter electrònic. Il·luminació amb obertura per sensor de moviment.
  • Disseny municipal: Panel de 2,51 m d’ample de la guingueta confrontat al Passeig Marítim ha d’anar vinilat amb el model de disseny municipal.

 

Per als models II i III:

  • 100 m² de terrassa amb tarima de fusta, 40 m² dels quals com a mínim han de ser coberts amb pèrgola (dos mòduls de 20 m²).

 

Pel que fa a les dimensions:

 

 

Model

 

Dimensions

Característiques

I

7,50 m x 2,50 m

Bar-restaurant, magatzem, servei adaptat integrat, terrassa de 100m² i mínim 40m² de pèrgola

II

8,00 m x 2,50 m

Bar-restaurant, magatzem, servei adaptat integrat, terrassa de 100m² i mínim 40m ² de pèrgola

III

8,00 m x 2,50 m +

(WC) 1,54 m x 2,54 m

Bar-restaurant, magatzem, servei adaptat extern, terrassa de 100m ² i mínim 40m ² de pèrgola

 

Altres característiques:

  1. Les guinguetes a instal·lar hauran d’ésser adquirits o llogats per les persones o entitats que desitgin instal·lar-los.
  2. El sol·licitant haurà de presentar un projecte del model normalitzat (quiosc Habana) que es pretengui utilitzar, prèviament a la seva instal·lació haurà d’obtenir l’aprovació municipal i en tot cas haurà d’ajustar-se als paràmetres establerts a la normativa vigent de Costes.
  3. Les guinguetes no poden superar els 20 m² d’ocupació i la superfície de la terrassa no pot superar els 100 m². En cas de WC externs la seva superfície no computa sobre els m² destinats a guingueta.
  4. La ubicació de les guinguetes i la resta de serveis s’efectuarà en els llocs precisos de les platges segons la el Pla d’Usos vigent aprovat.
  5. L’Ajuntament assignarà a cada sol·licitant, entre els delimitats gràficament al Pla d’Usos de l’emplaçament que hagi demanat o el que li correspongui per concurs.
  6. Els horaris d’obertura dels guinguetes es regularan per la normativa municipal.
  7. Els adjudicataris i titulars d'autoritzacions envers l'explotació de les instal·lacions existents seran responsables de la neteja en l'entorn de la instal·lació.

 

Pel que fa als quioscos de gelats, no existeix un model obligatori i els adjudicataris podran optar per un model de caseta de gelat model quiosc Habana o bé, per un quiosc de fusta amb les següents característiques 

  1. Les casetes de gelats a instal·lar hauran d’ésser adquirits o llogats per les persones o entitats que desitgin instal·lar-los.
  2. El sol·licitant haurà de presentar un projecte del model normalitzat (quiosc Habana o quiosc de fusta) que es pretengui utilitzar, prèviament a la seva instal·lació haurà d’obtenir l’aprovació municipal i en tot cas haurà d’ajustar-se als paràmetres establerts a la normativa vigent de Costes.
  3. Les casetes de gelats no poden superar els 12 m² d’ocupació i la superfície de la terrassa no pot superar els 50 m².
  4. La ubicació de les casetes de gelats s’efectuarà en el lloc determinat segons la el Pla d’Usos vigent aprovat.
  5. Els adjudicataris i titulars d'autoritzacions envers l'explotació de les instal·lacions existents seran responsables de la neteja en l'entorn de la instal·lació.

 

 


  • Guinguetes 2013 4
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023