S’aprova la memòria justificativa del port esportiu de Cubelles

30 de novembre de 1999


Els grups de l’oposició (IC-V i PSC) van votar-hi en contra

L’Ajuntament de Cubelles va aprovar, amb els vots en contra de l’oposició, la memòria justificativa relativa a la implantació de l’activitat econòmica de construcció, gestió i explotació del port esportiu de Cubelles.

L’alcalde de Cubelles, Josep Marcillas va explicar que “la memòria del port esportiu conté tota la documentació que es requereix per tirar endavant tots els tràmits necessaris, justificant la seva necessitat, interès públic i conveniència per executar la construcció del port”. “És per això”, insistia l’alcalde que “es demana al ple la pressa en consideració d’aquesta memòria per la seva aprovació inicial”. Marcillas va destacar la seva importància “ja que es tracta d’una activitat que afavorirà la dinamització econòmica del municipi. No només al sector clot del bessó, Mota de Sant Pere, Les Salines i la franja marítima sud de Cubelles, sinó també la seva repercussió en la mateixa població”. “D’aquesta manera”, diu “la població podria tenir diversos girs en temes turístics, serveis i treball, ja sigui d’una manera directa o indirecte”.

Per tirar endavant tot aquest procés, en la elaboració de la memòria justificativa per a la implantació del port esportiu, l’Ajuntament de Cubelles ha mantingut diverses reunions amb la Direcció General de Ports i Transports de la Generalitat de Catalunya, “per tal de tenir el seu assessorament i demanar tota la informació necessària per a portar-ho a terme i seguir els passos establerts”, explicava Marcillas.

La regidora del PSC a l’oposició, Maria Lluïsa Romero va manifestar “estar d’acord en la creació del port esportiu, però no de fer qualsevol port”. Romero va titllar “d’accelerat la forma de tirar endavant aquest projecte” i va lamentar que “el projecte no hagués estat més obert a la participació en la seva elaboració”; i va demanar que “es deixes sobre la taula”.

L’alcalde de Cubelles va assegurar continuadament durant la sessió plenària que “la memòria no s’ha fet en quatre dies, sinó que aquest ha seguit un procés laboriós d’elaboració”. I que “es tracta d’un estudi molt complert i impossible de fer en dos dies. Si s’ha allargat una mica el període d’aprovació ha estat per fer-la més complerta”.

Per la seva banda, la regidora d’iniciativa per Cubelles-Verds, Pilar González va voler insistir “en les maneres de fer de la comissió d’estudi, encarregada de fer l’explotació del port esportiu”. La regidora d’iniciativa, va exposar una cronologia dels fets i va criticar “la pressa de l’equip de govern per tirar endavant la memòria” i va insistir en el fet que “el projecte necessita el màxim consens possible, no només de les forces polítiques del poble sinó també dels agents socials”.

Mònica Miquel, d’Iniciativa per Cubelles-Verds va trobar a faltar a la memòria justificativa “un estudi d’impacte mediambiental, perquè sigui més complert”.També va manifestar que “un projecte tant important com és el port esportiu hauria de formar part d’un procés de participació ciutadana per saber que en pensa la ciutadania”.

L’alcalde de Cubelles, Josep Marcillas va tancar el punt aclarint que “s’està fent és una aprovació inicial amb l´objectiu de demostrar la viabilitat del projecte”. També va assegurar que "per fer la memòria no és necessari un estudi d´impacte mediambiental", i que "en el seu moment si interessa ja es farà".

Així mateix es va aprovar, amb els vots en contra de l´oposició, l´expedient de contractació del concurs d´iniciatives per a la construcció d´una societat mercantil d´economia mixta per a la construcció i explotació del port de Cubelles.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023