El Centre Violeta amplia el seu programa d’activitats

29 de gener de 2016


La regidoria d’Igualtat, entitats de dones i altres organismes ofereixen setmanalment els seus serveis a les usuàries



El Centre de dones Violeta ha impulsat el seu calendari d’activitats i ha presentat una programació que pretén de manera transversal arribar a dones de totes les edats i col·lectius, però també treballant la formació en igualtat i gènere i  oferint activitats per a tots els públics promovent la coresponsabilitat i la igualtat en les relacions familiars. El calendari s’ha organitzat setmanalment, destinant cada dia a activitats diverses adreçades al creixement personal, suport en l’àmbit laboral i familiar:

 

-Dilluns: Curs de costura per a principiants ofert per l’associació La Fita, que també ofereix informació i atenció a les seves associades. A les tardes s’ofereix un taller creatiu obert a participar-hi amb família, també els més menuts.

 

-Dimarts: Segueix el programa de desenvolupament personal Entre dones i s’hi afegeix una activitat dedicada a la salut física, com un curs d’hipopressius o dansa del ventre amb servei de ludoteca per acollir els infants de les mares que hi participin.

 

-Dimecres: Als matins, grup de criança de suport a la lactància de la maternitat i paternitat, taller per treballar la integració i laboral de persones nouvingudes o persones amb canvis personals i/o laborals. A les tardes es treballa l’emprenedoria i l’ocupació laboral.

 

-Dijous: Els matins estan reservats a les trobades de suport en diversos àmbits que ofereix en Consell Comarcal del Garraf conjuntament amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). A les tardes l’associació Live dóna suport a dones que hagin patit càncer de mama i properament també s’ofertaran cursos de català del Consorci de Normalització Lingüística.

 

-Divendres: Tallers artesanals al matí, començant per un d’elaboració de mascarots de Carnaval. Periòdicament s’aniran proposant diversos taller creatius adreçats a persones interessades en les manualitats, la pintura, l’artesania... A les tardes, quinzenalment, grups de debat de temàtica diversa: cinema, actualitat, cuina, lectura...

 

-Dissabtes: Es programen activitats i tallers per a les persones que no hi puguin assistir entre setmana, així com exposicions, presentacions de llibres, col·loquis... També es proposaran debats per abordar qüestions com el paper de la dona en els mitjans de comunicació, fer formació en l’àmbit del col·lectiu de persones LGTB (Lesbianes, Gais, Transexuals i Bisexuals) i el dol.

 

L’oferta d’activitats al Centre Violeta també està obert a les aportacions que col·lectius o persones a títol individual facin arribar directament al centre, que seran posteriorment valorades per la Comissió del Consell de Dones i la regidoria d’Igualtat.

 

En el marc del programa d’actuació de la regidoria també es duen a terme activitats, com és el cas dels tallers per als grups de primària de les escoles J.A. Charlie Rivel i Vora del Mar on s’han treballat les relacions igualitàries i sense violència, i també tallers de sensibilització per a gestionar relacions saludables sense violència a l’alumnat dels centres de secundària.

 

La regidoria d’Igualtat també ofereix servei d’atenció al públic tots els matins gràcies a la incorporació d’una treballadora a través dels plans d’ocupació de l’Ajuntament de Cubelles.


  • logo Centre Violeta
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023