Aprovat el projecte del centre social integrador i de Dinamització Econòmica de Cub

31 d'octubre de 2001


L’Ajuntament de Cubelles va aprovar divendres en sessió plenària extraordinària sol·licitar al Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) una subvenció econòmica per portar a terme la construcció del centre Social integrador denominat també amb el nom d’Hotel d’Entitats. La petició es va aprovar amb els vots a favor de l´equip de govern i el Grup Mitx, i amb l´abstenció d´IC-V. Jordi Coch, regidor del PSC no va assistir al ple.
L’edifici acollirà un casal d’avis i diversos espais per als joves i per a les diferents entitats locals. També disposarà d’oficines que seran destinades a Gestió d’Intercanvis des de l’àrea de Dinamització Econòmica. A més, tindrà espais polivalents on es poden portar a terme tot tipus d’activitats multitudinaries.
L’alcalde de Cubelles, Joan Albet creu que la voluntat d’aquest projecte és donar un servei a unes mancances detectades al municipi com ara l’atenció tant a la gent gran com als joves. També és necessari la creació de despatxos on les diferents associacions puguin portar a terme les seves reunions. Aquest projecte situat davant del Castell de Cubelles ha estat redactar pels Serveis Tècnics. Tindrà una superficie de 1.605 metres quadrats. A la planta baixa s’instal·larà el Casal d’avis, en un espai d’uns 280 metres quadrats i una zona per a joves d’uns 100 metres quadrats. Hi haurà, a més, 10 despatxos destinats a les diverses associacions i una sala polivalent de 172 metres quadrats que permetrà la celebració de tot tipus d’actes multitudinaris.
Aquest projecte servirà, a més, per a reordenar tot l’espai que hi ha davant del Castell, ha dit Albet, qui ha explicat que la part superior de l’edifici es transformarà en un espai verd que donarà una personalitat més forta a la prespectiva del Castell i servirà d’esbarjo perquè la gent pugui anar a passejar.

L’Hotel d’entitats costarà uns 250 milions de pessetes, que l’Ajuntament té intenció de sufragar a través de subvencions que es pensen sol·licitar a la Generalitat de Catalunya i a la Diputació de Barcelona. Aquest projecte esperem que amb la col·laboració del Feder i l’aportació de l’Ajuntament pugui ser una realitat el més aviat possible. El primer pas ha estat aprovar-lo.
Per la seva banda, la cap de llista d’IC-V ha demanat a l’equip de govern que els projectes que es portin a ple per a la seva aprovació vagin acompanyats d’un informe d’intervenció que expliqui el seu finançament econòmic. Sembla que comencem les cases per la taulada en comptes de començar-les pels fonaments, ha apuntat Miquel, qui ha recriminat al consistori cubellenc que es facin projectes que després no es porten a terme. És molt fàcil fer projectes i treure grans titulars a la premsa insisteix la cap de llista d’IC-V. Per Miquel aquest projecte no és novedòs. S’ha presentat a la població tres vegades, l’any 1991, l’any 1999 coincidint amb la campanya electoral, i ara al 2001 sense ser mai una realitat. Això no ens sembla lògic.
Abans de tancar el projecte, l’Ajuntament de Cubelles va mantenir una ronda de converses amb els avis, joves i entitats implicades en aquest nou equipament per recollir les seves propostes i suggeriments. D’altra banda, l’alcalde ha reconegut que el municipi està mancat de moltes altres necessitats com ara la creació d’una nova biblioteca municipal. Però, que en aquest cas s’ha apostat per aquest projecte associatiu.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023