Divendres es va celebrar l´acte central de la commemoració del Dia Internacional de l

11 de març de 2002


L´Alcalde de Cubelles, Josep Marcillas, va llegir un manifest davant dels assistents a l´acte dels mocadorsUna important presència de cubellenques i cubellencs van seguir en directe la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dona, que va fer el passat divendres, 8 de març, l´Alcalde de Cubelles, Josep Marcillas, a les 13 hores a la plaça de la Vila. En el seu parlament Marcillas va "felicitar" a les dones de Cubelles i va demanar que "en un futur no se celebri el Dia de la Dona, com no se celebra el Dia de l´Home. Voldrà dir que hem arribat a la plena igualtat". L´Alcalde cubllenc també va recordar que "el gest que fem avui s´ha de refrendar diàriament, perquè poden semblar pasos petits però tots units ens dirigiran a acabar amb els fets que avui rebutxem".
Els actes van començar amb l´adhesió de les entitats locals al Dia de la Dona, a través de la realització d´un collage de mocadors amb lemes reivindicatius que es van exposar a la plaça de la Vila. L´objectiu, segons va explicar la regidora de la Dona, Virginia Salmerón, és que "aquest collage s´exposi durant el Dia de la Dona de l´any vinent". Salmerón es va mostrar satisfeta pel programa d´actes que s´ha pogut tirar endavant enguany, en què la regidoria acaba de formar-se, i va prometre "tirar endavant més activitats, cursos i conferències dirigides a aconseguir la plena igualtat de les dones"

Els actes van seguir a la tarda amb la projecció de la pel·lícula Chocolat i la celebració del Sopar-Ball del dia de la Dona>, a la sala multiusos de la Mota de Sant Pere, que va comptar amb més d´un centenar d´assistents.


La commemoració del Dia Internacional de la Dona

Enguany s´ha portat a terme un complert programa d´actes al voltant de la celebració del 8 de Març. Aquests van començar el passat 4 de març, amb una conferència a càrrec de Rosa Ripoll, representant a Barcelona de l´Institut Català de la Dona, sobre el paper que ha de tenir la dona al segle XXI.

Dimarts 5 de març va tenir lloc una segona xerrada amb el tema de l´assetjament sexual sobre la taula, i amb la participació de l´advocada del PADI Anna M. Fernández Llamazares i una persona que va explicar un cas real d´assetjament sexual.

Fins a final de mes se seguiran portant a terme les activitats del Grup de lectura, tots els dimecres del mes de març, que estarà dirigit per Lourdes Gutiérrez, mentre que tots els dijous del mes, el mateix escenari acollirà un Curs de Tai-chi.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023