Cubelles s´adhereix al Fòrum de Municipis del Litoral de la Regió Metropolitana de Ba

8 de març de 2002


L´organisme té seu al consorci El Far - Centre de Treballs del Mar, un organisme participat per l´Ajuntament de Barcelona, la Diputació, l´Autoritat Portuària, la UPC i la UB i l´associació Barcelona fes-te a la marJosep Marcillas i Joan Albet, Alcalde i 1er. Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Cubelles, van participar el passat dilluns, 4 de març, de la jornada de constitució del Fòrum de Municipis del Litoral de la Regió Metropolitana de Barcelona, impulsat pel Consorci El Far - Centre de Treballs del Mar. Aquest consorci està participat per l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’Autoritat Portuària de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Barcelona i l’Associació Barcelona fes-te a la mar.

El Fòrum de Municipis del Litoral de la Regió Metropolitana de Barcelona està format per 27 municipis de les comarques del Maresme, Barcelonès, Baix Llobregat i el Garraf (Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú i Cubelles), i ocupa una franja de 406,1km2 i 118 quilòmetres paral·lels a la costa. En un principi, tots els municipis que es troben a la franja geogràfica que vol agrupar el Fòrum van expressar la seva voluntat de pertànyer. Fins i tot, dins de Barcelona, s’ha adherit als quatre barris costaners de la ciutat.

El nou organisme té l’objectiu de ser un espai de trobada i de diàleg on regidors i tècnics dels municipis poden intercanviar informació i estudiar conjuntament temes vinculats al litoral. A més, el Fòrum també ha de convertir-se en un espai per elaborar i promoure projectes i iniciatives d’interès per als municipis, que podran impulsar alguns d’ells o bé la seva totalitat.

El treball de Fòrum s’articularà en cinc comissions temàtiques en què participaran representants municipals interessats, i també el consorci El Far i, ocasionalment, experts en algun dels temes abordats. De cada comissió sortiran les propostes d’iniciatives i projectes, que es realitzaran si s’obtenen recursos per finançar-los. Les comissions son Desenvolupament econòmic i ocupació, Ensenyament i Formació, Urbanisme i vialitat, Medi Ambient i sostenibilitat i Història i patrimoni cultural marítim. Cada comissió, a la que els municipis han d’aportar un representant, celebra dues reunions anuals ordinàries, mentre que a nivell general se celebra una assemblea anual amb tots els municipis representats.

p La constitució del Fòrum no suposa cap cost econòmic per als municipis, tot i que per tirar endavant els projectes propis de cada comissió s’hauran de buscar les pertinents vies de finançament.

Josep Marcillas, Alcalde de Cubelles, ha explicat que la constitució del Fòrum de Municipis del Litoral de la Regió Metropolitana de Barcelona “es veu amb una perspectiva optimista, perquè pot ajudar al desenvolupament econòmic i urbanístic de la nostra zona, i a la vegada afavorir l’atracció turística, respectant el patrimoni litoral”. Marcillas també ha afegit que “vist que hi ha perspectives de tirar endavant el Port Esportiu de Cubelles, aquest Fòrum seria una eina per complementar aquest treball”.

Aquesta xarxa presencial de comissions i grups de treball es doblarà amb una en suport digital, a la qual s’accedirà per mitjà de la web www.diba.es/elfarinfo. Aquesta pàgina web contindrà la informació general del Fòrum.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023