Les platges de Cubelles ja tenen nom oficial

7 de març de 2002


La necessitat d´identificar les diferents platges de Cubelles ha fet que s´oficialitzin els noms històrics que es feien servir per anomenar-les.
La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Cubelles va aprovar el passat 26 de febrer, el nom oficial de les quatre platges de Cubelles. Fins ara només dues, la Llarga i la de la Mota de Sant Pere, tenien nom, però ara també hi ha la Platja de Les Salines i la Platja de Les Gavines.

La Platja Llarga és la que hi ha des del límit del terme municipal fins a la desembocadura del riu Foix. Té 580 metres de longitud, aproximadament, i disposa de servei de salvament, dutxes i lavabos. La platja més llarga de totes les del terme municipal és la de la Mota de Sant Pere, que va des de la desembocadura del riu Foix fins a la zona de sortida de les aigües de refrigeració de la Central Tèrmica. Té 1.800 metres de longitud i disposa de servei de salvament i lavabo (xiringuito).

Les dues noves platges són la de Les Salines, ja que abans hi havia una fàbrica de sal a la zona, que va des de la zona de sortida de les aigües de refrigeració de la Central Tèrmica fins a la zona d’entrada d’aquestes mateixes aigües, amb una longitud de 450 metres. Finalment, els 250 metres des de la zona d’entrada de les aigües de refrigeració de la Tèrmica fins al límit del terme municipal amb Cunit reben el nom de Platja de les Gavines. Aquest nom li ve donat perquè a l’hivern, encara avui, les gavines es concentren en aquesta platja.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023