Ràdio Cubelles estrena el 8 de març una tertúlia i un debat, mensuals

7 de març de 2002


Al matí, la tertúlia abordarà el tema de "la clonació humana amb finalitats terapèutiques", i a la tarda el debat estarà dedicat al "Dia Internacional de la Dona"Ràdio Cubelles posa en marxa a partir de divendres, 8 de març, dos nous espais radiofònics mensuals que s’emetran cada primer divendres de mes. Es tracta de la tertúlia El Galliner del magazine matinal Kikirikí que s’emetrà a partir de 2/4 de 10 del matí i el programa debat De bat a bat del magazine de tarda Bústia de veu a partir de les 4 de la tarda.
La tertúlia El Galliner del Kikirikí abordarà aquesta setmana com a tema principal “La clonació humana amb finalitats terapèutiques”. Tot just fa uns dies es va donar a conèixer que el Regne Unit estrenarà la clonació humana. Així mateix la normativa prohibeix la “fabricació” de persones i que s’utilitzin embrions de mes de 14 dies.
Al programa, conduït per Neus Adell, hi participaran Jordi Martí, director de Ser Penedès-Garraf; Josep Maria Flores, director de L’Hora del Garraf i Guillem Mercader, director del Diari de Vilanova. Per tal de tractar amb més profunditat els avantatges i inconvenients que pot comportar la clonació humana la tertúlia comptarà amb la participació en directe de la doctora Teresa Joval que abordarà els aspectes estrictament medicinals, i del filòsof David Evers que s’encarregarà dels temes ètics i morals d’aquesta pràctica científica.
D’altra banda, el programa Bústia de bat a bat, estarà dedicat al Dia Internacional de la Dona i s’estrenarà sota el títol “Dones i homes”.
Durant la primera part del programa presentat per Àngels Fuster i Marta Villalta, es repassaran els diferents actes que es celebren a Cubelles en motiu del Dia de la Dona. Per una banda, la regidora de la Dona, Virgínia Salmeron explicarà les activitats organitzades per L’Ajuntament. I d’altra banda, la regidora d’IC-V a l’oposició, Pilar González, explicarà els actes que portaran a terme les dones d’iniciativa.
Durant la segona part de l’espai radiofònic es farà el debat on hi intervindrà Anna Mª Fernández Llamazares, advocada del Col·lectiu Jurídic Companys i del PADI de Cubelles; Eulàlia Sòria, directora de Comunicació del Diari de Vilanova; Paquita Ramos equatoriana resident a Cubelles des de l’any 1992, Mònica Fernàndez, mare jove; Carme Rigol , mestre d’Educació Primària; Juli Delclòs, cap de colla de les Caramelles Sitgetanes. Durant el debat s’abordarà i es compararà el paper de la dona i de l’home a la societat actual.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023