L’Ajuntament engega un programa per dinamitzar econòmicament el sector empresarial

28 de febrer de 2002


De moment, ja s’ha consultat a un centenar d’empreses grans i petites del municipi

La regidoria de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Cubelles ha posat en marxa un programa que pretén donar sortides a accions sociopolítiques i laborals de cara a dinamitzar les empreses establertes a Cubelles. El programa s’inclou dins dels Pactes Territorials de la comarca del Garraf amb el suport de la Diputació de Barcelona. Les accions s’estan portant a terme des del passat mes de desembre i s’orienten cap a la creació d’un vincle laboral i empresarial amb la vila.

Per tal de dur-ho a terme la regidoria de Dinamització Econòmica, de la qual n’és regidor Antonio Peregrina, ha contractat un tècnic que de moment ja s’ha entrevistat amb un centenar d’empreses de Cubelles per tal d’elaborar un estudi complert del teixit empresarial del nostre territori que inclogui tota mena d’activitats.

Les accions polítiques dinamitzadores de l’economia empresarial a Cubelles pretenen acomplir diversos objectius. Entre ells hi ha el de donar a conèixer als empresaris de Cubelles l’existència del Servei Orientació Laboral de Cubelles (SOLC) a tots els empresaris. Antonio Peregrina ha explicat que "el que es vol és crear una borsa de treball que s’abasti amb sol·licitants del SOLC. Per tant, les contractacions i les ofertes de treball es donin principalment a Cubelles i amb ciutadans que estiguin empadronats i que estiguin buscant feina". En aquests tres mesos de treball el regidor de Dinamització Econòmica ha explicat que "en aquests moments ja s’han generat 15 ofertes de treball, que han estat canalitzades a traves del SOLC".

Així mateix, s’estan elaborant unes bases de dades empresarials per tal de classificar activitats i ser conscients de necessitats en l’àmbit econòmic. Peregrina ha dit que el que es busca és tenir un contacte directe amb les empreses, grans i petites.
D’altra banda, els emprenedors que decideixin crear la seva pròpia empresa, tindran a la seva disposició un Servei d’assessorament per l’autoocupació, a través de l’Ajuntament de Cubelles en col·laboració i amb el suport tècnic del Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Intermunicipal Penedès-Garraf. El Servei d’Autoempresa donarà informació i orientarà als emprenedors sobre les fonts de finançament i assessorament per a la creació del seu propi pla d’empresa.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023