S’aprova la modificació del contracte de les obres de la urbanització Bardají-Vilanov

19 de febrer de 2002


El Ple municipal aprova, amb el vot en contra del PSC, una moció sobre el Dia Internacional de la DonaL’Ajuntament de Cubelles va aprovar dilluns, amb l’abstenció d’IC-V i PSC, la modificació del contracte d’obres d’urbanització del sector Bardají-Vilanova de Cubelles, amb l’empresa COPCISA. La modificació ve donada arrel de la proposta del director de les obres de millorar diversos aspectes del projecte. En aquest sentit, les obres, que es van adjudicar durant l’agost de 1999 per un import de 1.691.109,35 € (281.376.920 ptes.), s’han modificat, sent l’import del projecte modificat de 1.935.909,15 € (322.108.179 ptes.). Rubén Linares, regidor d’Urbanitzacions i Medi Ambient ha explicat que "el cost total del projecte s’ha hagut de modificar per portar a terme diverses millores en les obres relacionades amb el consum energètic del municipi en temes relacionats en la millora de l’enllumenat i en el subministrament de l’aigua".
D’altra banda, la sessió plenària també va aprovar la liquidació definitiva de les quotes d’urbanització als propietaris del sector Bardají Vilanova.


Moció en motiu del Dia Internacional de la Dona
En l´apartat de mocions, l´equip de govern, format per EC-FIC, CiU, PP i Grup Mitx, va presentar una moció sobre el Dia Internacional de la Dona Treballadora, que es celebra el 8 de Març. La moció va ser aprovada per tots els grups municipals, a excepció del regidor del Partit Socialista, que es va mostrar en contra "per motius de forma".
La moció proposa aplicar el principi de transversalitat, perquè es garanteixi la igualtat d’oportunitat en l’accés a tots els càrrecs. També es demana posar en marxa un servei d’assessorament jurídic per a dones, perquè aquestes puguin consultar de forma gratuïta aquells problemes que pateixin a nivell laboral i familiar. La moció defensa fomentar la participació de les dones en la vida social de Cubelles, posant al seu abast eines d’informació i mecanismes d’actuació per a poder-se defensar davant una possible discriminació, entre d’altres coses.

El regidor del Partit dels Socialistes, Jordi Coch, va manifestar "estar d’acord amb el contingut de la moció, però no amb la seva forma". En aquest sentit, Jordi Coch, cap de llista del partit dels socialistes va assenyalar que el seu grup “no reconeix el grup Mitx com a tal”, afegint, a més, que “això porta que la forma no sigui adequada, pel PSC”. Jordi Coch va recriminar també als grups de l’Entesa i de CiU, que estan en el govern municipal “de manca de dones en els primers números de la llista electoral”. Joan Albet, tinent d’alcalde i cap de llista de CiU va demanar a Coch que “no vagi pregonant el fet de que el grup socialista hagi portat dues dones en els primers números de la llista, quan una d’aquestes persones està al Grup Independent”. L’alcalde Josep Marcillas va contestar a Coch dient que "la llei empara a la regidora del Grup Mitx, com a tal” i va demanar al regidor socialista “que no barregi conceptes”. El grup d’IC-V, a través de la seva cap de llista, Mónica Miquel, va anunciar el seu vot a favor de la moció perquè “Iniciativa sempre ha estat treballant aquest tema”.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023