La Generalitat aprova la inversió de 3.816.426, 86 € per a la construcció de l´Instit

15 de febrer de 2002


El govern autonòmic ha adjudicat a GISA la redacció del projecte de construcció del centre educatiu d´ensenyament secundari de Cubelles, que té un pressupost de 184.571,18 €.El passat 5 de febrer, el Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya va aprovar la inversió de 3.816.426,86 € (635 milions de pessetes) per a la construcció de l’IES de Cubelles. Així mateix, l’organisme autonòmic va adjudicar l’assistència tècnica per a la redacció del projecte i la posterior direcció de les obres de la construcció de l’institut a l’empresa pública GISA. La notícia va ser rebuda amb "total satisfacció", per l’equip de govern, segons l’Alcalde, Josep Marcillas.

La Generalitat ja havia anunciat el passat mes de desembre la licitació de la redacció del projecte, un fet que "demostra que les negociacions del govern a la Generalitat han estat serioses i que, al final, han donat els seus fruits", va assegurar Josep Marcillas. Malgrat que tots els grups de l’oposició han mantingut durant els darrers mesos que l’IES no estava als pressupostos de la Generalitat per a l’any 2001, el govern està satisfet de poder haver demostrat que "realment la Generalitat comptava amb aquest projecte, que és molt necessari per al futur del nostre municipi". Els grups que conformen el govern municipal "som conscients que el procés de construcció de l’institut, una fita per la que vam lluitar tots plegats ara fa uns anys, ha començat," ha explicat satisfet Josep Marcillas. El pressupost de la redacció del projecte és de 184.571,18 €.

Marcillas:"És una fita aconseguida entre tots".

Josep Marcillas, Alcalde de Cubelles, ha explicat que la notícia de l´aprovació de la despesa per a la construcció de l´institut "és la primera part de la culminació d’un objectiu, el de disposar de l´institut, perseguit llargament". Marcillas ha recordat que "és evident que en durant la inauguració de la Llar d´Infants, la consellera ens va anunciar que s´acabava d´adjudicar la redacció del projecte, i ella mateixa ens va fer saber que estava a punt d’aprovar-se la despesa de la construcció de l’IES. Això demostra que ja estava treballant sobre la problemàtica de l´ensenyament a Cubelles".
Per a l´Equip de Govern, l´aprovació de la despesa "demostra que les negociacions, tant nostres com de la Generalitat s’han fet, que no s’ha deixat passar el temps perquè les negociacions tinguessin el seu fruit". L´alcalde de Cubelles ha explicat als micròfons de Ràdio Cubelles "pensem que s’ha fet un pas de gegant a l’hora d’aconseguir l’IES que tant volem i que desitjaríem que estigués acabat".
Des de l´Ajuntament de Cubelles, segons ha explicat marcillas, s´està fent una aposta decidida per la formació de les persones, la qual cosa "passa per disposar dels mitjans escolars adequats, no sols en secundària, sinó des d’un començament. Per això ens vam plantejar en el seu moment, tot i que hi havia una llar d´infants que feia el seu servei però que havia quedat petita, ampliar aquest servei i el de les escoles, en el que també es treballa ja per tenir una nova escola de primària".


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023