Cubelles s'integra al Pla Estratègic d'Activitat Econòmica del Garraf

18 de setembre de 2020


El projecte pretén potenciar el creixement econòmic de la comarca amb l'objectiu d'atraure noves inversions i crear ocupació

L'Ajuntament de Cubelles s'ha sumat al Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf, una acció emmarcada dins el Pacte per a l’Ocupació del Garraf amb l’objectiu de formular estratègies i determinar accions a implementar per orientar la comarca a espais de creixement econòmic, fer-la més competitiva i dotar-la de fortaleses i oportunitats per afavorir la inversió, la iniciativa, l’emprenedoria i l’atractivitat. L'alcaldessa, Rosa Fonoll, i el regidor d'Ocupació, Narcís Pineda, van ser presents a la presentació pública d'aquesta proposta aquests dijous 17 de setembre, que neix arran de la crisi de la COVID-19 i que des del punt de vista econòmic ha posat en major evidència la vulnerabilitat del Garraf.

 

La presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Abigail Garrido, va afirmar: “Estem veient que les empreses del territori comencen a tenir una situació complicada i els ajuntaments i tots els agents socials i econòmics ens hem posat d’acord per fer una estratègia més acurada i directa a la situació”.“En aquest sentit, -va afegir la presidenta- hem hagut de repensar i posar al dia una nova diagnosi de la situació de la nostra comarca i com podem implementar mesures àgils i ràpides, que ajudin a pal·liar i millorar la situació que hem de gestionar els propers temps”.


El procés de redacció del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf (PEAE Garraf) començarà a finals de setembre, amb l’etapa de  participació, i estarà obert a la ciutadania i a les institucions mitjançant sessions monogràfiques, focus grups i un espai web que recollirà totes les aportacions. Entre setembre de 2020 i febrer de 2021 es promouran sessions participatives -presencials o telemàtiques- en diferents formats. A partir d’aquest procés es generarà el document de proposta del Pla que es podria presentar el juny de 2021. En el preàmbul s’oferiria una econografia exhaustiva i actualitzada a partir dels indicadors de conjuntura socioeconòmica que habitualment editen, per la seva banda, la Federació Empresarial del Gran Penedès i el Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès Garraf.


El quadern del PEAE Garraf 2021-2025 proposaria uns eixos estratègics, dels que se’n derivarien directrius estratègiques, i que contindrien accions a implementar acompanyades d’un calendari d’execució i d’una proposta dels agents dels què hauria de dependre la implementació o tutela. El Node Garraf és qui té l’encàrrec de realitzar el Pla Estratègic d'acord amb els objectius del Pacte per l’Ocupació del Garraf i de la proposta de reactivació econòmica treballada conjuntament amb els membres del Fòrum Hèlix Garraf per a un nou impuls econòmic, social i de reactivació de l’espai econòmic al Garraf.


El Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf disposarà d’un espai web (www.plaestrategic.cat) on s’agruparà tota la informació, així com un correu electrònic per recollir totes les opinions en relació a la planificació de la comarca: garraf@plaestrategic.cat.

 

 

Calendari
• A partir del 28 de setembre. Sessions participatives en gremis, col·legis professionals i entitats de comerç. Es faran a les seus de les respectives entitats.

 

• A partir del 28 d’octubre. Espais de debat als mitjans de comunicació locals. Es proposaran programes de debat a través de les emissores locals de ràdio i televisió del Garraf. L’objectiu d’aquests espais serà la promoció del PEAE i posar de relleu el seu interès per a la comarca.

 

• A partir del 5 d’octubre. Sessions sectorials i intersectorials en altres entitats socials i econòmiques. Es faran a les seus de les respectives entitats.

 

• A partir del 13 d’octubre. Sessions de focus grup monogràfiques, amb experts de la comarca. Temes: urbanisme, economia, sostenibilitat, mobilitat, connectivitat, infraestructures, ocupabilitat, logística, comerç, turisme, indústria, construcció, cultura, comunicació, formació, tecnologia, salut, dependència i finances, entre d'altres. Es faran a diferents seus, sempre en horaris no coincidents.

 

• 20 i 21 d’octubre de 2020 | Neàpolis, Vilanova i la Geltrú. 3r Simposi Garraf·El Garraf, nous escenaris per a una nova realitat. Jornades d’economia i estratègia comarcals. Intervindran una seixantena de ponents, que s’aplegaran en diferents taules d’aportació i debat.

 

La presentació del Pla Estratègic d’Activitat Econòmica del Garraf va comptar amb la participació de la presidenta del Consell Comarcal del Garraf i alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; la presidenta de Node Garraf i alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet; l’alcaldessa d’Olivella, Marta Verdejo; l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll; la regidora d’ocupació de Vilanova i la Geltrú, Maria Mercè Mateo: regidora, el regidor d’ocupació de Cubelles, Narcís Pineda; el conseller delegat de Node Garraf, Isidre Also i la gerent del Consell Comarcal del Garraf, Mila Arcarons i compta amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.


Pacte estratègic ocupació Garraf
  • Pacte estratègic ocupació Garraf
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023