Cubelles Noir dona a conèixer les escriptores guanyadores d’enguany en un avançament del V Festival de novel·la negra del Garraf que se celebrarà al desembre

25 d'agost de 2020


L’Ajuntament de Cubelles és el principal patrocinador del certamen literari sobre el gènere negre

Els premis Cubelles Noir van celebrar el passat 22 d'agost un avançament de la 5a edició del Festival de novel·la negra del Garraf, marcat per les mesures de prevenció imposades per la pandèmia sanitària de la COVID-19. L'entitat organitzadora va lliurar els guardons a les millors obres del gènere escrites per dones en català i castellà. Amb la presència de l'Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, es va premiar les novel·les 'Costa Bratva', de Cristina Malagelada, com la millor novel·la negra en català; i 'Invisibles', de Graziella Moreno, ex aequo amb 'Cuando es invierno en el mar del norte' de Leticia Sánchez Ruiz, com a millor en castellà.

 

En català, la guanyadora ha estat Cristina Malagelada amb la novel·la 'Costa Bratva' publicada per Stonberg editorial, mentre que en llengua castellana es va produir un empat entre les obres de la Graziella Moreno, 'Invisibles' editada per Alrevés, i Leticia Sánchez Ruiz 'Cuando es invierno en el mar del norte' de l'editorial Pez de Plata. Optaven al premi a les millors novel·les negres de l’any anterior escrites per dones tant en castellà com en català: Graziella Moreno, Leticia Sánchez Ruiz, Mónica Rouanet, Dolores Reyes, Mari Carmen Sinti, Cristina Malagelada, Maribel Torres, Eva Gutiérrez Pardina i Pilar Romera.

 

Degut a les restriccions per la pandèmia de la COVID-19, el V Festival Cubelles Noir de novel·la negre del Garraf se celebrarà, si les condicions sanitàries ho permeten, del 4 al 6 de desembre en un format reduït, també com a conseqüència de l’ajust pressupostari de la crisi, on s’intentarà recuperar la flama de les edicions passades. També s'atorgarà el premi a un personatge històric de novel·la negra, que enguany serà per 'Bellón' de Julián Ibáñez, qui té previst assistir personalment per recollir-lo.

       


Guanyadores Cubelles Noir 2020
  • Participants Cubelles Noir 2020
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023