La Junta de Govern aprova el projecte per a la telegestió dels quadres d’enllumenat públic

15 de juliol de 2020


El document, que serveix de base per a la subvenció del fons europeu FEDER, també preveu substituir amb led més de 600 fanals l’any 2021

La Junta de Govern local ha aprovat el projecte executiu per a la instal·lació d’un sistema de telegestió i adequació associada a 11 quadres d’enllumenat públic, subvencionat pel fons europeu FEDER, que coordina el Consell Comarcal del Garraf. L’import de l’actuació s’aproxima als 60.000€.

 

Cubelles disposa d’uns 4.500 punts d’enllumenat públic que es gestionen des de 54 centres de comandament. En aquest projecte s’aborda la problemàtica d’11 d’aquests, dels quals 7 es gestionen mitjançant rellotges astronòmics mentre que els restants disposen de sistemes de telegestió que estan obsolets. L’objectiu de l’actuació és la informatització d’aquests 11 quadres de comandament substituint els sistemes actuals per uns telegestionats que permetin l’encès astronòmic, la correcció automàtica de l’encès en funció de les condicions meteorològiques, la monitorització dels consums energètics i la reprogramació remota dels esglaons de reducció de flux lluminós. També es millorarà la gestió i la informació d’avaries. El nou sistema es basa en una eina interoperable i de codi obert per facilitar la implantació, la integració i la sostenibilitat amb els sistemes de ciutats intel·ligents (smart city).

 

A banda de la subvenció presentada, el projecte també inclou la substitució de 630 lluminàries de vapor de mercuri per unes de tecnologia led, més sostenibles mediambientalment, per un import de 315.150,26€, que es contemplaran en els pressupostos ordinaris d’inversió de l’exercici 2021.


Enllumenat Molí de Baix
  • Enllumenat Molí de Baix
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023