Restringit l’estacionament de vehicles a la façana marítima de Cubelles per motius de seguretat sanitària

10 de juliol de 2020


La mesura, que en una primera actuació afecta els aparcaments de la Mota i el talús de la via del tren, pretén evitar les aglomeracions registrades les primeres setmanes d’estiu i minorar el perill d’un rebrot de la pandèmia

L’Ajuntament de Cubelles ha aprovat restringir durant tot l’estiu l’estacionament de vehicles als aparcaments ubicats al litoral marítim de la Mota de Sant Pere, amb l’objectiu de prevenir possibles aglomeracions i reduir, així, el perill d’un rebrot de la pandèmia del coronavirus, just quan es registren episodis de contagi a diferents punts del país. La mesura, en vigor des d’aquest mateix divendres 10 de juliol, afecta els pàrquings municipals ubicats a la parcel·la compresa entre els carrers del Priorat de Sant Pere i Pla de Sant Pere (l’antic pàrquing de la discoteca) i al del terreny situat entre el carrer de Josep Irla i de Rovira i Virgili. Així mateix, també es prohibirà l’estacionament durant l’estiu a tota l’avinguda de l’Onze de Setembre, a la banda de muntanya, concretament al talús de la via del tren (vegeu mapa adjunt).

 

La decisió s’ha pres després d’informar en Junta de Portaveus els grups municipals i un cop s’ha detectat un considerable augment de la població durant les primeres setmanes d’estiu, sobretot els caps de setmana, que impossibilita el control de l’aforament i el respecte a les mesures de seguretat establertes a les platges a causa de la limitació de mitjans de què disposen els ajuntaments.

 

L’actuació coincideix amb l’aprovació de noves diligències de caràcter universal a Catalunya, com la mascareta obligatòria en espais oberts i tancats d'ús públic, i se suma a d’altres decisions adoptades per l’Ajuntament, com la contractació de tres informadors que recorreran el municipi donant a conèixer les mesures de seguretat establertes i l’habilitació d’un servei de megafonia que emetrà missatges de prevenció, recomanacions i consells. A més, els dies 25 i 28 de juny es van sol·licitar sengles reunions amb la conselleria d’Interior per tal d’estudiar un reforç del cos del Mossos d’Esquadra al municipi, inclosa l'habilitació d'una patrulla fixa a la vila.  

 

La decisió serà sotmesa a una avaluació contínua i no es descarten noves restriccions, que s’aniran informant, consegüentment, a la població.


Platja de la Mota
  • Mapa dels punts on es prohibeix estacionar
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023