Les platges de Cubelles incorporen aquest estiu un sistema d'informació per megafonia i agents cívics

1 de juliol de 2020


El servei de socorrisme es mantindrà fins al 31 d'agost, malgrat el govern municipal negocia ampliar-lo fins el pont de la Diada

La revetlla de Sant Joan marca tradicionalment l’inici de la temporada de platja a Cubelles. Aquest estiu, malgrat l’excepcionalitat derivada de la crisi de la covid-19, no ha estat una excepció i el servei de socorrisme va posar-se en marxa tal i com estava previst. L’empresa encarregada de prestar-lo és Aunar, que s’encarregarà de vetllar per la seguretat dels banyistes fins al proper 31 d’agost, malgrat que en declaracions a Ràdio Cubelles, el regidor de Medi ambient i Espai públic, Josep M. Hugué, ha avançat que “s’està negociant poder ampliar el servei fins al pont de l’11 de setembre”. Hugué també fa una crida a la responsabilitat individual en l’ús de les platges, doncs “una imprudència posa en risc la vida pròpia i la de qui t’ha de socórrer. En aquest sentit, apel·la a fer cas de la informació de les banderes que diàriament col·loca el socorrisme entre les 10 i les 18 h. i complir amb les mesures de seguretat i higiene per, també, “ser corresponsables de la salut de la resta d'usuaris”.

 

Per vetllar pel compliment de la nova normativa d’ús de les platges per evitar la proliferació del coronavirus, enguany l’Ajuntament de Cubelles posarà en marxa un servei d’informació i control que realitzaran 4 agents cívics. Aquestes persones, que han començat la seva activitat a principis de juliol, fan d’informadors públics, adverteixen de les noves mesures d'ús de la platja arran de la crisi de la covid-19 i són "la referència municipal per al compliment de l’ordenança de civisme”, tal i com ha declarat el titular de Medi Ambient a l’emissora local.

 

La darrera novetat de la temporada de platges 2020 és la implantació d’un sistema de megafonia al llarg de tot el litoral de Cubelles que servirà per recordar les mesures de seguretat i higiene, recomanacions de salut però que, a més, també servirà per informar els banyistes de tot allò que es consideri d’interès comú. Puntualment, també podrà fer-ne ús el servei de socorrisme en cas d’advertir els usuaris d’informació rellevant com, per exemple, la pèrdua d’un infant.

 

Recupera aquí l’entrevista completa de Josep Ma. Hugué a Ràdio Cubelles


Platja Llarga 21-6-16

  • platja Cubelles
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023