Neixen tres pollets de corriol camanegre a les platges de les Gavines i la Mota de Sant Pere

10 de juny de 2020


Des de l’Ajuntament i l’entitat ecologista GEPEC es demana responsabilitat a la població per garantir la supervivència d’aquesta au en perill d’extinció

Les platges de les Gavines i la Mota de Sant Pere han acollit el naixement de deu pollets de corriol camanegre, dels quals n'han sobreviscut tres, una espècie protegida pròpia del litoral cubellenc i que actualment es troba en perill d’extinció. Segons les dades recollides per l’Ajuntament de Cubelles i l’associació GEPEC-Ecologistes de Catalunya, l’absència de presència humana durant el confinament ha permès que les cinc parelles localitzades i controlades hagin pogut pondre els seus ous. Cada femella pon un total de tres ous, moment en què inicia la incubació. Ara, un cop culminat el procés, que s’allarga entre 23 i 24 dies, s’ha comprovat que han sobreviscut tres pollets dels deu nascuts, que continuaran al seu hàbitat natural fins que puguin volar i finalitzi així tot el període de nidificació. En total, es calcula que el procediment de reproducció s’haurà allargat de març fins a juliol.

 

Tant des de l’Ajuntament com el GEPEC s’insisteix a la població que col·labori amb la seva preservació i garanteixi l’èxit de la seva supervivència. Per tot plegat, es demana que es respectin les zones protegides i que no es deixin gossos deslligats per aquestes zones, atès que són un dels principals depredadors del corriol camanegre, juntament amb gats, garses i gavines. En primera instància, els nius es resguarden dels perills externs mitjançant gabions de seguretat i, un cop neixen, en no saber volar encara, s’extrema la vigilància ja que es converteixen en objectiu d’altres animals.

 

Paral·lelament, també s’ha detectat a la zona de la desembocadura del Foix l’aparició de dos pollets de corriol petit, una altra au pròpia de la costa central catalana.


Pollets de corriol camanegre
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023