L’Ajuntament manté actiu el període de recollida de propostes dels Pressupostos Participatius 2020-2021

7 de maig de 2020


Cada veí i veïna pot presentar un màxim de tres iniciatives a través del formulari online que hi ha disponible al web municipal



Els Pressupostos Participatius 2020-2021 no s’aturen durant la pandèmia de la COVID-19. El consistori ha modificat el calendari inicial de la convocatòria i manté activa durant la crisi sanitària per la COVID-19 la fase de presentació de propostes ciutadanes (que inicialment estava previst que finalitzés el 18 de març), atès que els canals habilitats són telemàtics i, per tant, compatibles amb les mesures decretades en el Reial Decret de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma.

 

En paral·lel, la regidoria de Participació ciutadana també ha acordat ajornar fins a nova data la reunió de la Taula Ciutadana de Seguiment dels Pressupostos Participatius 2020-2021, formada per representats polítics i tècnics del consistori i una representació ciutadana, a títol individual i d’entitats municipals.

 

Fes arribar la teva proposta al web www.cubelles.cat

L’Ajuntament de Cubelles posa a disposició de la població per a aquesta convocatòria una partida de 150.000€ del pressupost municipal d’inversions de l’exercici 2020, i el mateix import per a l’any 2021, per tal que els veïns i veïnes decideixin a quins projectes els volen destinar.

 

En la fase de presentació de propostes, cada persona pot registrar un màxim de tres iniciatives, que s’han de fer arribar a través del formulari online que el consistori ha habilitat al web www.cubelles.cat. Els projectes presentats per la ciutadania han de complir els següent requisits per a poder ser admesos:

  • Ser de competència municipal.
  • Ser actuacions referents a inversions.
  • Ser sostenibles, que les despeses de manteniment futures de l’actuació siguin assumides i que no suposin contractació de nou personal.
  • Ser respectuoses amb criteris d’inclusió social, equitat i Drets Humans.
  • Han de donar resposta a una necessitat concreta i suposar un benefici públic, no un benefici privat.
  • No han de contradir els plans municipals aprovats i complir la normativa vigent.
  • Ser avaluables econòmicament i no superar la partida destinada al procés, 150.000€.
  • Han d’anar acompanyades de les dades identificatives de la persona que les presenta, i presentades en temps i forma.

Un cop finalitzat el període de presentació de propostes, la comissió de coordinació dels Pressupostos Participatius farà un filtratge tècnic del llistat d’actuacions per tal d’identificar aquelles que estan repetides i/o aquelles que requereixin aclariments per part de les persones proposants. En aquests casos, des de la regidoria de Participació ciutadana es contactarà amb els sol·licitants per tal d’aclarir els possibles dubtes i poder així millorar les propostes. El llistat definitiu es publicarà al web municipal i s’enviarà a totes les persones que hagin participat en la seva elaboració.

 

Finalitzada la fase de presentació de propostes, la convocatòria encararà la seva fase decisiva

La comissió tècnica dels Pressupostos Participatius serà l’encarregada de valorar les propostes presentades que hagin passat el filtratge habilitat en la fase anterior. Aquesta comissió també calcularà el cost aproximat de cadascuna de les peticions que s’hagin considerat vàlides tècnicament, i els resultats de la valoració es publicaran al web municipal i es facilitaran a tots aquells veïns i veïnes que les hagin registrat.

 

Finalment, les propostes que la comissió tècnica hagi valorat com a vàlides passaran a la fase de votació, on hi podran prendre part tots els veïns i veïnes majors de 16 anys empadronats a Cubelles. Tota la informació sobre la convocatòria de Pressupostos Participatius 2020-2021 es pot consultar a través del següent enllaç.

 


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023