El servei d'atenció domiciliària contra la solitud de la gent gran abraça una quarantena d'usuaris en només una setmana

26 de març de 2020


Els treballadors municipals, equipats complint els protocols de seguretat, asseguren el subministrament d’aliments i medicaments, i aporten suport emocional

El servei contra la solitud impulsat per l’Ajuntament de Cubelles i adreçat a la població major de 65 anys que no disposa d’una xarxa de suport familiar ni veïnal durant el confinament, ja ha donat servei a una quarantena de persones durant els seus primers dies de funcionament. La iniciativa, liderada des de la regidoria de Benestar social, encapçalada per Alexandra Corvillo, i per la mateixa alcaldessa, Rosa Fonoll, es va endegar menys de 48 hores després de decretar-se l’estat d’alarma, esdevenint així el primer de la comarca i un dels capdavanters de tota la demarcació de Barcelona.

 

La majoria del primers beneficiaris provenen de les llistes de persones amb què es treballa des de serveis socials i usuaris del servei de teleassistència, a banda d’altres veïns en situació de soledat i coneguts per la regidoria. Els treballadors municipals, equipats sempre complint escrupolosament amb les mesures de seguretat indicades pels protocols d’actuació, s’encarreguen de contactar primer amb els usuaris partícips del projecte i, posteriorment, se’ls garanteix el subministrament, tant d’alimentació com de medicació.

 

Atesa la duresa de la situació de confinament, durant aquests contactes s’ha detectat un grup de nou persones que precisen d’un suport emocional afegit. D’aquestes persones, dues han estat derivades directament a la treballadora familiar mentre que la resta són seguits diàriament pel mateix personal municipal i de voluntaris, a partir de les premisses facilitades pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

 

Després d’aquesta fase inicial del projecte, des de la regidoria de Benestar social s’han iniciat els contactes individualitzats amb les 700 persones majors de 75 anys residents al municipi, per tal d’oferir-los les prestacions del servei d’atenció domiciliària. De moment, ja s’ha parlat amb uns 200 veïns i es preveu enllestir els 500 restants en els propers dies.                          


Atenció telefònica a càrrec d'una treballadora municipal
  • Treballadora municipal iniciant el repartiment
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023